Adrian Sarbu, denuntat de o subalterna: Avea nevoie de bani pentru apartamentele din Paris si Praga

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:58
14718 citiri
Adrian Sarbu, denuntat de o subalterna: Avea nevoie de bani pentru apartamentele din Paris si Praga

Adrian Sarbu a fost denuntat la Parchet de una dintre fostele colaboratoare, Roxana - Dorina Grigoruta, presedinte al CA la Mediafax Group, care a relatat ca, in 2008, Sarbu le-ar fi spus sefilor din trustul de presa, in cadrul unei sedinte, ca vor fi utilizate firme fantoma pe care sa fie facturate drepturile de autor.

Aceasta a sustinut in fata procurorilor ca, dupa trei ani de lucru in acest mod, a refuzat sa o mai faca, fapt comunicat lui Adrian Sarbu, scrie Evenimentul Zilei.

El "a cerut sa se gaseasca alta modalitate pentru a eluda taxele si impozitele datorate catre stat, fiind totodata interesat de modalitatea in care isi va lua in continuare banii nefiscalizati din firme", sustin procurorii.

In plus, Grigoruta a mai sustinut ca in 2014, dupa ce au avut loc perchezitii la studiourile MediaPro, Sarbu i-ar fi cerut sa stearga corespondenta electronica din calculatorul personal pe care il utiliza la birou.

Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

"Martora a declarat ca inculpatul Adrian Sarbu a exercitat un control permanent atat asupra sa, cat si a celorlalti subordonati, acest control transmitandu-se atat direct, cat si pe cale ierarhica prin intermediul functiilor cu atributii de top management in companii, catre tot personalul din companii.

In perioada cat acesta s-a aflat la Praga, unde a detinut calitatea de presedinte si CEO al companiei CME, detinatoare a postului de televiziune PRO TV, controlul asupra grupului de firme Mediafax il exercita in mod direct, prin intermediul videoconferintelor (aproximativ 2-3 pe saptamana) si discutiilor telefonice cu persoanele din conducerea acestor societati.

Inculpatul solicita sa ii fie achitata contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligatii financiare din tara si ca, desi acesta incasa un salariu de 110.000 de dolari ca urmare a functiilor pe care le avea in cadrul CME, veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare intrucat suma de aproximativ 70.000 dolari/luna era virata direct de compania respectiva in contul unui imprumut contractat in Franta pentru achizitionarea unui imobil (apartament), avand de asemenea contractat credit si pentru achizitionarea unui apartament in Praga pentru care platea aproximativ 21.000 dolari/luna.

In acest context, inculpatul obisnuia sa apeleze sistematic atat la martora, cat si la inculpata Serban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani", mai sustin procurorii.

Adrian Sarbu a fost arestat preventiv, miercuri, procurorii de la Parchetului General acuzandu-l ca a creat un adevarat sistem cu scopul de a se sustrage de la plata catre bugetul statului a taxelor si impozitelor, prejudiciul adus statului fiind estimat la 16,8 milioane de lei.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, arestat preventiv

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com