Dosar penal dupa ce Adrian Sarbu s-a plimbat fara catuse pe strazi

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 18:12
7886 citiri
Dosar penal dupa ce Adrian Sarbu s-a plimbat fara catuse pe strazi

Parchetul a fost sesizat de Politia Capitalei, dupa ce au aparut in presa imagini cu patronul Mediafax, Adrian Sarbu, plimbandu-se fara catuse prin Capitala, cu toate ca se afla in arest preventiv.

Potrivit Digi 24, in acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, pentru fapte de abuz in serviciu si favorizarea infractorului. In acest caz, sunt vizati de cercetari ofiterii care il insoteau pe Adrian Sarbu.

Numarul doi din Politia Capitalei a platit cu functia in urma incidentului cu Adrian Sarbu

Antena 3 a difuzat marti seara in exclusivitate imagini cu omul de afaceri coborand dintr-o duba a Politiei.

Adrian Sarbu poate fi vazut alaturi de un politist, care are in mana un dosar. Avocatul sau, Cristian Ene, a precizat insa ca patronul Mediafax a fost scos din arestul central si dus neincatusat cu duba la stomatolog, in zilele de 14 si 18 aprilie, procedurile fiind respectate, pentru ca doar ofiterul de politie poate decide daca o persoana arestata preventiv este periculoasa si exista riscul de a evada, asa ca trebuie incatusata.

Arestatul Adrian Sarbu se plimba fara catuse prin Bucuresti?

Dupa o ancheta realizata de Corpul de Control al Politiei, s-a stabilit ca politistii de la Arestul Capitalei, care il escortau pe Adrian Sarbu, sa fie cercetati disciplinar, potrivit Romania Tv.

De asemenea, adjunctul Politiei Capitalei, comisarul-sef Nelu Lupu, care avea in sarcini administrarea arestului, a fost sanctionat de seful Politiei Romane, Petre Toba. Lui Lupu i-a fost respins raportul prin care cerea mentinerea in activitate, dupa varsta de pensionare. In acest caz, comisarul-sef Nelu Lupu se va pensiona in luna mai 2015.

De ce a fost scos Adrian Sarbu fara catuse din arestul preventiv

Adrian Sarbu este in arest preventiv din 4 februarie, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Judecatorii au considerat ca este necesara arestarea preventiva deoarece, fiind persoana publica, Sarbu beneficiaza de o imagine creata prin TV si mass-media, putand astfel avea un "impact deosebit asupra persoanelor ce pot ajuta la aflarea adevarului".

Citeste si:
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Sursa: Ziare.com