Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Dosarul Mediafax: Cine sunt persoanele retinute (surse)

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 10:51
4863 citiri
Dosarul Mediafax: Cine sunt persoanele retinute (surse)

Jurnalistul Catalin Tolontan sustine ca are informatii cu privire la persoanele din conducerea Mediafax retinute joi de procurori, in urma perchezitiilor in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani.

Dupa ce presa a relatat joi ca cinci persoane au fost retinute, Tolontan arata ca, de fapt, procurorii Parchetului General au emis patru mandate de retinere, adaugand ca fostul sef al agentiei de stiri, Orlando Nicoara, a fost audiat si lasat se plece acasa.

Primele retineri la Mediafax - este vizata conducerea agentiei de stiri

"Din informatiile noastre, neconfirmate inca, procurorii au emis nu cinci, ci patru mandate de retinere: Roxana Grigoruta (una dintre coordonatoarele businessului), Dana Cozac (director financiar), Dragos Chis (avocat specializat in insolvente) si Sorin Dinu. Lichidatorul Dragos Chis s-a ocupat si de insolventa bazarului din Rahova al lui Gica Popescu. Fostul sef Mediafax, Orlando Nicoara, a fost audiat si a plecat acasa", a scris pe blog Catalin Tolontan.

Reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au informat joi ca doua persoane, avocatul Dragos Chis si Sorin Dinu, au fost retinute in dosarul Mediafax.

Acestia au spus ca mandate de retinere au fost emise si pe numele altor persoane, insa nu au precizat despre cine este vorba.

Retinerile vin dupa ce anchetatorii Parchetului General au facut, joi, mai multe perchezitii, in dosarul de evaziune fiscala in care este implicat Adrian Sarbu.

Dosarul MediaPro: Noi perchezitii inclusiv la agentia Mediafax (Video)

Jurnalistii, cu politistii la usa

Peste 100 de politisti au descins la 14 adrese din Bucuresti si Ilfov, atat la locuintele unor angajati, cat si la sedii de firme, anunta joi dimineata un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti.

Una dintre societatile vizate de perchezitii a fost agentia Mediafax, au declarat surse pentru Ziare.com, care au precizat ca angajatii din sediul din zona Bulevardului Dacia si-au desfasurat activitatea cu politistii care ii monitorizau.

Este vorba de extinderea unui mega-dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, deschis de procurori in aceasta vara si in care sunt deja urmarite penal zeci de persoane din trustul de presa condus de Adrian Sarbu, care detine printre altele agentia Mediafax, Gandul si Ziarul Financiar.

Saptamana trecuta, 11 suspecti au fost arestati preventiv. Procurorii spun ca 41 de firme ar fi fost implicate in aceasta afacere.

Dosarul MediaPro: 11 persoane au fost arestate preventiv

Printre cei arestati se afla fosta directoare economica a trustului, un fost manager al platourilor din Buftea, precum si actualul director general al studiourilor MediaPro. In acelasi dosar, 32 de persoane au fost puse sub urmarire penala.

Perchezitii in dosarul MediaPro - 32 de persoane sunt urmarite penal (Video)

Toti suspectii sunt acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat la 6 milioane de lei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Tolontan retineri Mediafax, #retinuti Mediafax, #ancheta Mediafax , #Mediafax