Ponta, un nou atac la Adrian Sarbu: I-am spus ca trebuie sa plateasca taxe, a spus ca nu crede

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 17:43
9424 citiri
Ponta, un nou atac la Adrian Sarbu: I-am spus ca trebuie sa plateasca taxe, a spus ca nu crede
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta l-a atacat, miercuri, pe patronul Mediafax Group Adrian Sarbu, spunand ca acesta nu vrea in continuare sa isi plateasca taxele.

"A fost o discutie privata cu cel mai important om de afaceri si i-am spus ca lumea s-a schimbat si trebuie sa plateasca taxe. A spus ca nu crede, ca a mai auzit povestea asta. Ba chiar mi-a spus ca ma ajuta sa fiu presedinte", a spus Ponta, facand trimitere la declaratia facuta de el despre Adrian Sarbu, cu putin timp inainte de startul campaniei prezidentiale conform careia omul de afaceri i-ar fi spus ca el a ajutat toti presedintii sa ocupe aceasta functie.

Ponta: Adrian Sarbu mi-a spus ca toti au iesit presedinti in Romania cu ajutorul lui

Premierul a precizat ca lucrurile s-au schimbat si ca toata lumea trebuie sa plateasca taxe pentru a ajuta conpetitivitatea si a indeparta din mentalul colectiv ideea ca "merge si asa".

"Daca acum 10-15 ani se considerau intangibili, isi angajeaza oamenii pe o firma, baga in insolventa, trec pe alta, isi muta banii prin offshore-uri, acum nu mai merge. Daca convingem sa combatem aceasta mentalitate este cea mai importanta realizare pe care guvernul actual o poate avea.

Evaziunea afecteaza in primul rand moralitatea societatii - de ce sa platesti taxe daca vecinul nu plateste. De asemenea, afecteaza competitia - cel care plateste taxe va iesi de pe piata", a spus Ponta.

Razboiul Ponta-Sarbu

Razboiul premierului cu Adrian Sarbu este mai vechi. In urma cu mai multe luni, Ponta l-a atacat pe omul de afaceri in contextul in care se declansase ancheta impotriva baronului de Mehedinti, Adrian Duicu, despre care s-a spus ca facea trafic de influenta din biroul lui premierului de la Palatul Victoria.

"N-a fost nimeni la mine in birou. Nu nimeni, as minti. N-au fost domnul Duicu cu domnul Toba. A fost domnul Sarbu (Adrian Sarbu - n.red.) in schimb si mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot si de atunci sunt tot felul de atacuri", a sustinut atunci premierul.

Cu alta ocazie, Ponta a spus ca exista "o parte ilegala, necurata" in presa din Romania, reprezentata de patroni care incearca sa influenteze politicul si nu vor sa plateasca taxe catre stat, dandu-l exemplu pe Adrian Sarbu.

"Exista partea ilegala, necurata, cand patroni din randul mass media vor sa nu plateasca taxe, impozite, cum a fost cazul lui Adrian Sarbu, care mi-a zis ca altfel mass media dansului ma va ataca tot timpul", a sustinut Victor Ponta, care a fost prezent la conferinta privind libertatea presei, organizata de South East Europe Media Organisation la Bucuresti.

Intrebat daca a avut intentia sa depuna o plangere penala, pentru santaj, Victor Ponta a negat aceasta intentie.

"Cand domnul Sarbu mi-a spus ca toti au iesit in Romania presedinti cu ajutorul lui, nu mi se pare penal, ci rupt de realitate", a mai spus premierul.

Adrian Sarbu ii raspunde lui Ponta: Confunda media cu Disneyland-ul propagandei

Legat de aceste afirmatii, Sarbu a spus ca Ponta minte si ca "odata ajuns la putere, confunda media cu Disneyland-ul propagandei".

"M-am intalnit de multe ori cu domnul Ponta, si nu la cererea mea. Afirmatia facuta in interviul servit de Romania TV este o pura fantezie personala. Cariera politica a domniei sale nu a fost si nu este obiectul activitatilor mele.

Nu am neintelegeri si nimic de tranzactionat cu Victor Ponta si nici cu camarila sa, deranjati pana la obsesie de existenta Gandul si Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul si nici ultimul politician roman care, odata ajuns la putere, confunda media cu Disneyland-ul propagandei", a afirmat la acel moment Adrian Sarbu.

Probleme la Mediafax Group

Adrian Sarbu, patronul Mediafax Group, este suspectat de evaziune fiscala, in acest dosar efectuandu-se numeroase perchezitii si chiar arestari preventive in ultimele saptamani.

Dosarul MediaPro: Noi perchezitii inclusiv la agentia Mediafax (Video)

Intr-un comunicat remis presei saptamana trecuta, Mediafax Group precizeaza ca "isi va promova cu vigoare in justitie punctul de vedere diferit de cel al procurorilor si inspectorilor antifrauda care incadreaza drepturile de autor la evaziune fiscala".

Mediafax Group a cerut in instanta in luna noiembrie intrarea in insolventa. Pe 16 decembrie anul curent instanta a admis cererea.

Mediafax Group detine, printre altele, Gandul.info, Prosport.ro, Ziarul Financiar, Apropo.ro si agentia de stiri Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta Adrian Sarbu evaziune, #Ponta Adrian Sarbu ancheta Mediafax , #Mediafax