Adrian Severin, la judecata lui Marian Vanghelie (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 28 Martie 2011, ora 13:15
7649 citiri
Adrian Severin, la judecata lui Marian Vanghelie (Opinii)

Daca nu stiti cat de jos poate cobori un om cu pretentii pentru un pumn de euro, priviti-l pe Adrian Severin si minunati-va! Nu cred ca cineva isi putea imagina ca este in stare de atat de multa nerusinare pentru a-si pastra leafa lunara de la Bruxelles, avantajele deloc neglijabile ce-i insotesc mandatul si apoi dreptul la o pensie substantiala.

A refuzat sa demisioneze indiferent cine i-a cerut-o, de la seful de partid, la patriarhul partidului, de la liderul socialistilor europeni, la presedintele Parlamentului European. A infruntat fara o tresarire mutarea din birorul propriu, sigilat si pazit ca sa nu fie sustrase probe.

A suportat sa fie mutat din primul rand al salii de plen, in ultima banca, intre CV Tudor si Gigi Becali, dar si huiduielile fara precedent venite din partea colegilor europalamentari care i-au cerut in cor demisia. Orice om cu o doza minima de bun simt ar fi intrat in pamant de rusine, asa cum au patit ceilalalti europarlamentari romani martori neputinciosi la toate aceste momente terifiant de penibile.

Iar astazi Adrian Severin este pe cale sa mai marcheze un act decisiv in specacolul grotesc al decaderii: a ajuns la judecata lui Marian Vanghelie. Omul care se visa comisar european, era vicepresedintele socialistilor europeni si spera, cu sanse reale, sa ajunga chiar presedintele grupului socialist, a ajuns la judecata lui "almanahe", ultimul pe lista celor care i-a cerut sa demisioneze din partid si PE, dar si cel care urmeaza sa-l execute in caz de refuz.

Este in fond exact ceea ce merita Adrian Severin. In loc sa se sinucida politic demn, pastrand averea remarcabila acumulata in PE (cum anume incepem sa ne cam dam seama), prefera sa fie injunghiat de Marian Vanghelie. Cam la atat si-a evaluat Adrian Severin propria onoare - cateva mii de euro pe luna. Oficial pretinde ca vrea nu renunte la mandat pentru a nu confirma implicit acuzatiile. Presedintele PE, Jerzy Buzek, i-a demolat insa argumentatia: "Eu l-am sfatuit foarte serios sa demisioneze si acest lucru ar fi si pentru el personal cea mai buna solutie. Daca vrea sa-si limpezeasca situatia - si categoric asta mi-a spus ca doreste - ar trebui sa permita autoritatilor judiciare sa clarifice. Este treaba lor".

Privite din perspectiva lui Adrian Severin insa lucrurile stau insa altfel. E drept, umilinta e mare, dar obrazul fiind gros ea poate fi dusa. Nu va dura o vesnicie. In ultima banca salariul e acelasi cu cel incasat in prima banca, diurna si deconturile nu difera nici ele. Va fi exclus din PSD. Asta nu inseamna ca nu poate fi reprimit dupa ce trec valurile, ca doar Ion Iliescu il iubeste. Numele sau a devenit sinonim cu coruptia si nerusinarea. Deocamdata, caci romanii au memorie scurta. Adrian Nastase a castigat lejer alegerile la Mizil. Miki Spaga participa in primul rand la semnarea protocolului de guvernare. SRS da lectii de moralitate, iar Bogdan Chireac e din nou nelipsit din studiourile televiziunilor.

Decaderea si dezonoare sunt relative in Romania. Sigur ca in politica europeana Adrian Severin nu mai are ce cauta. Dar nici nu cred ca-si mai doreste, caci regulile sunt obositor de triste. Dupa o vreme de inot subacvatic sunt gata sa pun pariu ca isi smulge cutitul pe care Marian Vanghelie va fi probabil nevoit sa i-l infiga in piept, isi va pune cateva copci si dupa o perioada de inot subacvatic bine remunerat pe bani europeni se va intoarce la suprafata in ligheanul politicii dambovitene, pentru a fi din nou, nu-i asa, teribil de incomod.

In ultima instanta, inclusiv calaul politic de astazi este o dovada ca supravietuirea in politica romaneasca este o chetiune de nerusinare. Cu cat mai multa, cu atat mai lunga e cariera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Severin coruptie, #Severin mita PSD, #Severin demis PSD , #coruptie