Adrian Severin: Pot spune cu certitudine ca nu sunt corupt

Luni, 21 Martie 2011, ora 10:53
4614 citiri
Adrian Severin: Pot spune cu certitudine ca nu sunt corupt

Adrian Severin neaga ca ar fi primit bani pentru a introduce un amendament la un proiect de lege in Parlamentul European, acuzatie adusa de jurnalistii de la Sunday Times.

Europarlamentarul a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca nu este o persoana corupta, precizand ca nu a primit niciodata sume din banul public.

"In ceea ce ma priveste, cu certitudine pot spune un lucru: nu sunt corupt. Nu am primit niciodata si nu am luat bani din banul public, cu exceptia indemnizatilor de europarlamentar. Singurele mele venituri acumulate in timp sunt din salarii, ca profesor, ca jurnalist, ca expert in relatii internationale. Nu am nimic pe constiinta care sa-mi spuna ca am savarsit un fapt ilegal", a declarat europarlamentarul.

Adrian Severin si Sebastian Bodu, in centrul unui scandal de mita la Parlamentul European (VIDEO)

Potrivit acestuia, ziarul Sunday Times, cel care a lansat aceste acuzatii la adresa lui, este un "ziar specializat in scandaluri, care exprima puncte de vedere eurosceptice, eurofobe si care a incercat sa implice in scandaluri membri ai PE".

Adrian Severin sustine ca se incearca decredibilizarea lui pentru ca este o persoana "incomoda".

"Aparenta pe care acest ziar a creat-o, ca aceasta societate exista cu bani foarte multi. Este vorba de adrese de email, de secretariat. Este vorba despre jurnalisti care sub acoperire costa bani. Ma intreb de ce atatia bani au fost investiti pentru o asemenea operatiune. S-au pus bani grei in joc. Nu aflarea unui adevar era miza, ci compromitarea unor oameni. Nu sunt corupt. Sunt foarte incomod si probabil voi ramane la fel de incomod.

Nu a venit nimeni cu toate manevrele costisitoare ca sa demonstreze ca sunt corupt, ci ca sa scape de un om foarte incomod. Intr-o lume in care Romania este tot mai putin influenta, un roman influent nu este acceptat. Si atunci trebuie sa i se distruga buna credinta", a declarat europarlamentarul PSD Adrian Severin.

Europarlamentarul a subliniat ca nu a incalcat nicio regula a Parlamentului European si se simte marcat de acest scandal de coruptie in care a fost implicat.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

"Ma simt personal marcat de acest episod, nu consider in sine ca avem de-a face o problema privind incalcarea unor reguli ale PE, dar cred ca este vorba de a fi pusa in discutie credibilitatea mea si a PE. Cu atat mai mult cu cat am actionat cu buna credinta, sentimentele sunt de extrema tristete si de oarecare tulburare", a mai spus Adrian Severin.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin, fost ministru de Externe, face subiectul unei anchete a Parlamentului European, dupa ce reporteri ai Sunday Times, care pretindeau ca sunt lobbyisti, au convins mai multi europarlamentari sa introduca un amendament intr-o lege europeana, contra unei sume ce putea ajunge pana la 100.000 de euro pe an. Severin a fost unul dintre cei trei europarlamentari care au acceptat oferta falsilor lobbyisti.

Citeste si:
Aroganța scandaloasă numită congresul PNL. Ce restricții pandemice sunt călcate în picioare cu obrăznicie pentru ciolanul intern
Aroganța scandaloasă numită congresul PNL. Ce restricții pandemice sunt călcate în picioare cu obrăznicie pentru ciolanul intern
Valul 4 al pandemiei de COVID-19 a lovit crunt România, iar proiecțiile specialiștilor indică cifre dramatice în viitorul apropiat. În acest context, Partidul Național Liberal "îndoaie" și...
Cseke Attila, despre creşterea capacităţii la ATI COVID: "Este o provocare continuă, zilnică"
Cseke Attila, despre creşterea capacităţii la ATI COVID: "Este o provocare continuă, zilnică"
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că este "o provocare continuă" creşterea capacităţii la Terapie Intensivă pentru pacienţi cu COVID-19. Oficialul punctează că...
Sursa: Ziare.com