Adrian Severin s-a autosuspendat din conducerea PSD

Luni, 21 Martie 2011, ora 13:32
3855 citiri
Adrian Severin s-a autosuspendat din conducerea PSD
Foto: Europa.Eu

Adrian Severin, acuzat de coruptie, s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al Biroului Permanent National al PSD, pana la clarificarea situatiei din Parlamentul European.

Situatia europarlamentarului social-democrat s-a discutat, luni, in cadrul sedintei Biroului Permanent National al PSD. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni, dupa sedinta, ca in opinia sa, decizia era necesara si corecta.

"Din acest moment, astazi lucrurile impuneau aceasta decizie a domnului Adrian Severin. Din punctul nostru de vedere, si am sustinut acest lucru, liderul de grup, domnul Catalin Ivan, trebuie sa ceara in cadrul Parlamentului European o ancheta foarte clara, iar rezultatul acelei anchete pentru noi va decide ce facem in viitor.

Nu ma deranjeaza decat faptul ca, intr-adevar, domnul Severin a ajuns in aceasta situatie si putea sa o evite, insa pentru PSD este decizia clara si corecta", a declarat luni Victor Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca problema in cazul Adrian Severin este una de integritate, insa a spus ca PSD nu va lua alte decizii decat dupa aflarea rezultatului anchetei de la Parlamentul European.

"E o problema de integritate, si e o problema de integritate si la Parlamentul European si la PSD, dar noi le rezolvam, nu facem ca la PD-L cu Ridzi si Pasat (n red. Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat, parlamentari PD-L acuzati de coruptie), si alti integralisti din astia", a spus liderul PSD, Victor Ponta, dupa sedinta BPN a PSD.

DNA se autosesizeaza in cazul Adrian Severin

Adrian Severin, convocat de urgenta la Parlamentul European

Adrian Severin, fost ministru de Externe, este anchetat de Parlamentul European, dupa ce reporteri ai Sunday Times, care pretindeau ca sunt lobbyisti, l-au convins sa introduca un amendament intr-o lege europeana, contra unei sume de bani.

Sumele, ce putea ajunge pana la 100.000 de euro pe an, au fost oferite mai multor europarlamentari, iar Severin a fost unul dintre cei trei europarlamentari care au acceptat oferta falsilor lobbyisti.

Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat, luni. in cazul eurodeputatului Adrian Severin, despre care presa romana si cea internationala a scris ca ar fi fost implicat in fapte de coruptie.

Adrian Severin: Pot spune cu certitudine ca nu sunt corupt

Europarlamentarul a negat cu vehementa acuzatiile, sustinand ca este vorba despre o confuzie.

"In ceea ce ma priveste, cu certitudine pot spune un lucru: nu sunt corupt. Nu am primit niciodata si nu am luat bani din banul public, cu exceptia indemnizatilor de europarlamentar. Singurele mele venituri acumulate in timp sunt din salarii, ca profesor, ca jurnalist, ca expert in relatii internationale. Nu am nimic pe constiinta care sa-mi spuna ca am savarsit un fapt ilegal", a declarat europarlamentarul.

Severin a trecut la atac, spunand ca ziarul care il acuza este un "ziar specializat in scandaluri, care exprima puncte de vedere eurosceptice, eurofobe si care a incercat sa implice in scandaluri membri ai PE".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#adrian severin, #Severin autosuspendat PSD, #Severin suspendat partid, #Severin coruptie , #coruptie