Adrian Severin si "succesurile" europarlamentarilor romani (Opinii)

Marti, 22 Martie 2011, ora 19:09
5254 citiri
Adrian Severin si "succesurile" europarlamentarilor romani (Opinii)
Foto: sutu.ro

"Succesurile" de imagine ale europarlamentarilor romani au primit o neasteptata palma. Filmuletul cu domnul Adrian Severin tratand ca la piata introducerea unui amendament intr-o lege europeana a facut deja inconjorul televiziunilor din tara si strainatate.

Conservatorul austriac Ernst Strasser, impreuna cu un fost ministru sloven, Zoran Thaler, au muscat si ei din momeala unor ziaristi de la Sunday Times, compromitandu-si astfel la randul lor pozitia de europarlamentari.

Pentru o clipa, doar pentru o clipa, iata ca un politician roman s-a regasit pe picior de egalitate cu politicieni din alte tari, considerati din multe puncte de vedere intr-o pozitie mai favorabila decat Romania. Cu toate acestea, niciun motiv de mandrie pentru tara noastra.

Intamplarea in sine ar putea consolida totusi ideea ca pacatele omenesti nu cunosc granite si ca, uite, "au si ei", nu-i asa, coruptii lor! Pai daca lucrurile stau asa, atunci de ce toate discutiille astea despre coruptia din Romania, care ne priveaza sa intram si noi in spatiul Schengen?

Cu ce este mai de condamnat europarlamentarul Adrian Severin, in comparatie cu europarlamentarul austriac Ernst Strasser? Ce anume face diferenta intre o valiza cu bani din fotbalul romanesc si una din fotbalul italian? Oare ce ne face pe noi romanii sa ramanem "oaia neagra" a Europei?

M-as opri aici in jocul de-a avocatul diavolului, pentru ca raspunsul la aceste false revolte patriotice este unul singur. Diferenta o face atitudinea societatii in fata acestor acte de coruptie evidenta. Si in ultimul rand, asumarea de catre pesoanele in cauza a faptelor comise.

Chiar daca ancheta deschisa de Parlamentul European inca nu s-a incheiat, atat domnul Ernst Strasser, cat si Zoran Thaler au gasit de cuvinta sa isi prezinte demisia. Gestul lor a fost prompt salutat de Parlamentul European. In acest timp, domnul Adrian Severin tine sa nu faca exceptie de la atitudinile politicienilor romani aflati in asemenea situatii.

Demisia, un cuvant putin uzat in politica romaneasca

Apel la memorie: cate persoane publice din Romania, cu atat mai putin politicieni, au recurs la o demisie de onoare intr-o situatie asemanatoare cu a lui Adrian Severin? Aproape in unanimitate, cei care ar fi trebuit de buna voie sa se supuna actului de justitie, s-au ascuns in spatele imunitatii parlamentare, neuitand sa invoce tot ei - culmea tupeului - o inscenare politica!

A existat totusi si o exceptie. Un fost ministru al Culturii, Petre Salcudeanu, dupa ce a fost surprins intr-o pozitie cu accente erotice in biroul sau de lucru, si-a dat intr-un tarziu demisia.

Domnul Adrian Severin nici demisia nu si-o da, nici nu invoca vreo inscenare politica. Domnul Adrian Severin vine cu o explicatie si mai fantasmagorica: fara sa clipeasca, domnia sa se crede incomod!

Intr-un fel, el are totusi dreptate. Este incomod, dar nu in sensul sugerat de a sa recenta declaratie. Este incomod atat pentru imaginea partidului care l-a propulsat in fotoliul de europarlamentar, cat mai ales pentru o Romanie care se tot straduieste sa scape de cliseul coruptiei cu care este asociata.

Este de salutat totusi un fapt: Partidul Social Democrat, destul de sifonat in trecut de intamplari asemanatoare, a tinut de data aceasta sa se delimiteze de faptele reprezentantului lor la Bruxelles.

De data aceasta, domnul Adrian Severin nu a mai avut incotro si s-a supus, autosuspendandu-se din functia de vicepresedinte al partidului. Lupta impotriva adversarilor politici cere si sacrificii. Cat priveste lupta cu coruptia, aceasta continua. Victoria se lasa in continuare asteptata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Adrian Severin coruptie, #Adrian Severin PE, #ancheta Sunday Times Severin , #coruptie