Eurodeputatii PSD ii cer lui Severin sa isi dea demisia din PE si partid

Marti, 22 Martie 2011, ora 17:09
1286 citiri
Eurodeputatii PSD ii cer lui Severin sa isi dea demisia din PE si partid
Foto: Arhiva

Eurodeputatii social democrati ii cer lui Adrian Severin sa respecte deciziile conducerii PSD si pe cele ale socialistilor europeni si sa isi dea demisia atat din partid, cat si din Parlamentul European.

"Delegatia PSD din PE a luat act de faptul ca Adrian Severin a parasit Grupului socialistilor europeni, la recomandarea liderului Martin Schulz, precum si de suspendarea din functiile politice detinute in cadrul PSD. In acest moment, Adrian Severin se plaseaza in afara PSD si S&D si consideram ca nu mai are pozitia de a reprezenta interesele cetatenilor care l-au votat pentru a-i reprezenta in Parlamentul European", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Colegii ii cer lui Adrian Severin sa respecte decizia conducerilor PSD si S&D si sa isi dea de urgenta demisia din partid si din Parlamentul European.

"In caz contrar, PSD va initia excluderea sa din partid. Delegatia PSD din PE isi exprima toleranta zero fata de coruptie si subliniaza necesitatea promovarii aceluiasi comportament corect din partea tuturor partidelor. Consideram ca reactia PSD a fost una rapida, clarificand in doar 48 de ore, un caz grav, fiind primul partid care face un astfel de gest, spre deosebire de PD-L, care continua sa isi acopere colegii implicati in cazuri penale importante sau care au realizat fraude dovedite in Parlamentul Romaniei", se mai arata in comunicat.

Ponta ii cere lui Severin sa demisioneze din PE si PSD

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a cerut europarlamentarului Adrian Severin sa isi dea demisia atat din PSD cat si din Parlamentul European. In caz contrar, spune Ponta, chiar el va declansa procedurile in acest sens.

"Adrian Severin a gresit si trebuie sa-si asume responsabilitatea politica. Din punctul meu de vedere, decizia PSD e foarte clara: Adrian Severin trebuie sa demisioneze din PE si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca asta, atunci voi decalsa eu procedura pentru excluderea lui din PSD", a declarat Victor Ponta.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#eurodeputati PSD demisie Severin, #demisie Severin PSD , #coruptie
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
de ce asa tarziu
Poza bageo
bageo
rank 3
"Grupul socialiştilor europeni, S&D, a anunţat, marţi, excluderea lui Adrian Severin din toate funcţiile deţinute şi îi cere acestuia să demisioneze din PE, potrivit unei declaraţii a Grupului remisă MEDIAFAX "Biroul a notat că Adrian Severin nu mai fac."