Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandal la conferinta lui Severin despre anticoruptie - proteste si injuraturi (Foto)

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 12:50
9690 citiri
Scandal la conferinta lui Severin despre anticoruptie - proteste si injuraturi (Foto)
Foto: TVR Info

Europarlamentarul Adrian Severin, protagonist al scandalului de coruptie "Mita pentru amendamente", a sustinut vineri o conferinta pe tema "exceptionalismului coruptiei romanesti", discursul sau fiind bruiat de mai multi militanti anticoruptie.

Protestatarii din ONG-urile "Romania Curata" si "Noua Republica" au protestat si i-au cerut lui Adrian Severin sa-si dea demisia din Parlamentul European.

Lucrurile au degenerat in momentul in care o reprezentanta a "Romaniei Curate" l-a intrerupt pe Severin si l-a intrebat daca nu isi va da demisia din functia de europarlamentar, moment in care mai multi fosti oameni publici prezenti in sala au izbucnit la adresa acesteia.

"Nenorocito!" "Iesi afara!" "Taci din gura!" "Nu esti la piata!", au strigat cativa din fostii diplomati la adresa studentei. Niciunul dintre cei care au insultat-o pe tanara nu pareau sa aiba mai putin de 60 de ani, iar unii aveau in jur de 80.

Unul dintre cei din aceasta categorie de varsta chiar a urlat la fata: "Sterge-ti mucii!"

Anterior, cativa militanti au intrerupt conferinta in timp ce ce Adrian Severin sustinea ca "romanii nu poseda o gena a coruptiei care sa justifice izolarea lor" si critica tarile UE pentru temerile cu care privesc Romania si din cauza carora au instituit mecanismul de cooperare si verificare (MCV).

Ei au adus casetofoane care scoteau fel de fel de sunete si pareau ca transmit franturi de stiri. In timp ce una dintre ele avea aparatul la vedere, alta il tinea in geanta, iar zgomotul era atat de puternic incat conferinta a fost temporar intrerupta.

In cele din urma, militantii anticoruptie au fost scosi din sala, pe cale pasnica. In acel moment, una dintre protestatare i-a strigat lui Severin: "Atata ipocrizie nu am mai vazut!", in timp ce un alt coleg de-al sau a intrebat si el "Deci cum ramane cu moralitatea?"

In sala au fost impartite afise pe care statea scris "Severin Out. Multumim ca ati ales demnitatea, demisionand din Parlamentul European".

Foto: Ziare.com

Intre timp, in fata cladirii, membri ai miscarii "Noua Republica" erau imbracati in costume reprezentand pachete uriase de tigari, pe care scria "Directiva Noii Republici. Furatul ucide" si "Furatul da dependenta, nu incepeti sa furati"

Foto: Ziare.com

Acuzat de coruptie, Severin infiereaza coruptia. Si Occidentul

Adrian Severin a atacat coruptia la romani, dar fi faptul ca Occidentul ne gaseste tapi ispasitori pentru acest fenomen, considerand ca liderii din cele mai importante state nu recunosc ca flagelul e prezent masiv si in tarile lor.

In opinia sa, la romani au existat patru tipuri de coruptie - reactiva, corectiva, structurala si comuna.

Raspunzand unei intrebari adresate de Ziare.com, referitoare la motivul pentru care a considerat ca, acuzat de coruptie, e indicat sa tina o conferinta anticoruptie, in conditiile in care i se cere demisia din toate partile, Adrian Severin a precizat ca "daca cineva te acuza, nu inseamna ca tu esti vinovat" si ca "o asemenea intrebare arunca in aer statul de drept".

El a explicat si cum se produce acest lucru, in opinia sa:"distrugerea statului de drept se intampla cand o minoritate incearca sa impuna o 'ordine morala' in locul statului de drept (...)daca nu puteti trai cu opinia mea, traim in lumi diferite".

Fostul ministru de Externe spune ca nevinovatia sa se dovedeste pe zi ce trece si ca "huliganii presei din Marea Britanie" au prezentat un film contrafacut in care parea ca ia mita.

Severin si intarirea imaginii Romaniei

Adrian Severin considera ca fiecare zi in care rezista sa nu-si dea demisia intareste imaginea Romaniei.

"Eu contribui la intarirea imaginii ca Romania nu se lasa", a spus acesta.

El spune ca romanii au dat dovada de lipsa de solidaritate fata de el in scandalul in care e acuzat de luare de mita, considerand aceasta atitudine "o rusine".

"(...)fiecare zi e inca o zi in care creste dispretul strainatatii fata de lipsa de solidaritate a romanilor. Noi preferam sa ne omoram compatriotul decat sa luptam pentru drepturile noastr", a sustinut Severin.

MCV, instrument anti-Romania?

Fostul europarlamentar PSD s-a plans de faptul ca Mecanismul de Cooperare si Verificare limiteaza suveranitatea nationala si ca e folosit pentru discriminare impotriva Romaniei.

"E bine sa le aduci aminte romanilor ca sunt exceptionali corupti(...)exceptionalismul coruptiei romanesti e o scuza pentru discriminare. Existenta MCV arata ca Romania e exceptionala impotriva coruptiei", considera Severin.

Eurodeputatul a vorbit si despre "lista uriasa de scandaluri in care sunt implicati liderii din Occident".

Demisioneaza? Nu

Inca de joi pe Internet a aparut informatia ca Adrian Severin ar fi organizat aceasta conferinta pentru ca la finalul ei sa isi anunte, in sfarsit, decizia de a demisiona din forul european. Vestea, lansata de organizatia "Romania Curata", a facut ca la conferinta de la Casa "Nicolae Titulescu" sa fie prezenti foarte multi jurnalisti. Adrian Severin a spus ca nu are de gand sa-si dea demisia.

Conferinta cu titlul "Istoria si mitologia exceptionalismului coruptiei romanesti" a fost organizata cu sprijinul lui Adrian Nastase, fostul premier fiind la randul sau trimis in judecata in dosarele de mare coruptie Matusa Tamara, Zambaccian si Trofeul Calitatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adrian Severin coruptie, #Adrian Severin conferinta, #adrian severin mita amendamente , #coruptie