Ziare.com

Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, discutata luni la Bruxelles

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 11:24

   

Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, discutata luni la Bruxelles
Coordonatorii grupurilor politice in Comisia de afaceri juridice a PE (JURI) se reunesc luni seara la Bruxelles pentru a analiza cererea primita de presedintele Parlamentului European pentru ridicarea imunitatii parlamentare a eurodeputatului Adrian Severin, implicat in cazul "bani in schimbul amendamentelor", relatat in 20 martie de publicatia britanica "The Sunday Times'.

Solicitarea primita de Buzek de la autoritatile romane a fost predata comisiei competente a PE (in acest caz comisia de afaceri juridice - JURI), in conformitate cu paragraful 2 al art. 6 al regulamentului de procedura al PE. Acesta prevede ca "orice solicitare adresata presedintelui de o autoritate competenta a unui stat membru in vederea ridicarii imunitatii unui deputat este comunicata in sedinta plenara si trimisa comisiei competente".

Conform articolului 7 al aceluiasi regulament de procedura al PE, "comisia competenta examineaza fara intarziere si in ordinea in care i-au fost prezentate cererile de ridicare a imunitatii sau de aparare a imunitatii si privilegiilor si prezinta o propunere de decizie motivata prin care se recomanda adoptarea sau respingerea cererii de ridicare a imunitatii sau de aparare a imunitatii si privilegiilor".

Ministerul roman al Justitiei a transmis marti presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, membru al PE. Directia Nationala Anticoruptie trimisese ministrului justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, membru al Parlamentului European, fata de care exista suspiciunea de savarsire a infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, in vederea transmiterii acestei solicitari presedintelui PE, Jerzy Buzek.

Reporterii britanici de la "The Sunday Times" au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesii europeni ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.

In cazul celor trei eurodeputati, autoritatile nationale cu atributii in tratarea cazurilor de coruptie au initiat anchete. Ernst Strasser si Zoran Thaler au demisionat deja din functia de membru al PE. In privinta lui Adrian Severin, exclus in 23 martie din grupul S&D si care in prezent este eurodeputat neafiliat, ancheta nationala este desfasurata de catre DNA, care s-a autosesizat dupa aparitia articolului din 20 martie in publicatia britanica.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1002 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Parca vad ca nu gasesc suficiente dovezi pentru ridicarea imunitatii parlamentare. Si chiar daca i-o ridica, presupunand ca i se intenteaza proces, pana sa se judece ajunge Ponta Prim Ministru si cazul va fi scos de pe rol!

.

 

Indiferent cine va fii prim ministru , va fi dat uitari

Asa se intimpla in Romania si asta din cauza ca sint toti complici intre iei politicieni cu justitia cu politia cu jandarmeria cu SRI ! Toti sint corupti si din pacate stiu ca nimeni nu au ce sa le faca ! Tara corupta si criminala au reusit sa faca din Romania fosti comunisti !Pacat !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor