Severin acuza PE pentru scandalul de coruptie, declansat de Sunday Times

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 07:54
1650 citiri
Severin acuza PE pentru scandalul de coruptie, declansat de Sunday Times

Adrian Severin acuza Parlamentul European pentru conduita in scandalul mitei, declansat de publicatia britanica Sunday Times. O plangere se afla pe rolul ombudsmanului european, reclamantul cerand, printre altele, acces la birourile sale si crearea unui organism al PE care sa apere eurodeputatii.

Potrivit Romania Tv, reclamantul ar fi Adrian Severin. Plangerile acestuia vizeaza PE, acuzat ca nu a respectat regulile de securitate, permitand astfel ca doi jurnalisti sa actioneze sub acoperire in incinta Legislativului, unde au facut inregistrari video si audio cu dispozitive de inregistrare neautorizate.

Totodata, europarlamentarul ii reproseaza PE ca nu a formulat o actiune penala impotriva publicatiei Sunday Times si ca nu a informat procurorul competent de patrunderea ilegala a jurnalistilor.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

Parlamentului i se imputa, de asemenea, faptul ca nu l-a aparat pe reclamant de acuzatiile la adresa lui si ca nu i-a oferit asistenta juridica. "Mai mult, Parlamentul nu dispune de un organ specializat sau de o procedura de aparare a unui parlamentar fata de acuzatii defaimatoare", reclama Severin.

In plus, acesta acuza ca, atunci cand i-a sigilat biroul, Parlamentul a actionat fara o baza juridica si ca Legislativul european nu a respectat imunitatea si dreptul la aparare al reclamantului.

Adrian Severin, acuzat de coruptie: Vezi proba incriminatoare

In plus, reclamantul sustine ca Parlamentul ar trebui sa adopte reguli clare care sa faca obligatorie asistarea juridica a eurodeputatilor acuzati de comiterea de ilegalitati de catre parti terte sau a caror conduita este investigata de alte institutii UE.

In plus, Adrian Severin spune ca Parlamentul ar trebui sa restabileasca de indata accesul liber la birourile sale.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: Ziare.com