Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European - Sondaj

Marti, 29 Martie 2011, ora 09:34
2001 citiri

Adrian Severin ar trebui sa demisioneze din Parlamentul European, apreciaza peste 90% dintre cititorii Ziare.com care au dorit sa isi spuna punctul de vedere cu privire la acest subiect.

Sondajul a fost realizat in perioada 21.03.2011 - 28.03.2011 si la el au raspuns 4.200 de persoane.

Ar trebui sa demisioneze Adrian Severin din PE? - Sondaj Ziare.com

Dintre acestea, 3.807 (90,64%) au spus ca Adrian Severin ar trebui sa se retraga din Parlamentul European, asa cum au sustinut chiar si fostii sai colegi din grupul socialistilor, in timp ce 287 de repondenti (6,84%) au spus ca nu trebuie sa renunte la mandarul de europarlamentar, iar 106 (2,52%) au raspuns "nu stiu/Nu ma intereseaza".

Europarlamentarul roman Adrian Severin este unul dintre protagonistii celui mai mare scandal de coruptie din Parlamentul European. Scandalul a izbucnit public in momentul in care, duminica trecuta, jurnalistii britanici de la "The Sunday Times", deghizati in lobbysti, au publicat mai multe inregistrari video in care trei eurodeputati au acceptat sa primeasca bani pentru a depune diverse amendamente in forul legislativ european, amendamente care favorizau presupusa firma de lobby.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

Daca ceilalti doi europarlamentari implicati in scandal au demisionat la foarte scurt timp dupa dezvaluirile facute de jurnalistii britanici, Adrian Severin a refuzat sa adopte o pozitie similara, in ciuda presiunilor facute la adresa sa. Severin a decis mai intai sa se autosuspende din functiile de conducere din PSD, dupa care, la cererea explicita a liderului socialistilor europeni a parasit grupul PES, in huiduielile plenului PE.

Severin: Prefer sa mor pe campul de lupta, decat acasa in patul meu

Adrian Severin a refuzat sa demisioneze argumentand ca o demisie ar fi echivalenta cu recunoasterea vinovatiei. Severin a respins inclusiv solicitarea explicita a presedintelui Parlamentului European.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Adrian Severin demisie pe, #Severin demisie parlamentul European, #Severin coruptie Parlamentul European , #coruptie