Severin, trimis in judecata: Nu sunt convins ca voi castiga procesul, ci ca sunt nevinovat

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 15:49
4363 citiri
Severin, trimis in judecata: Nu sunt convins ca voi castiga procesul, ci ca sunt nevinovat

Eurodeputatul ex-PSD Adrian Severin a comentat trimiterea sa in judecata de catre DNA, pentru luare de mita si trafic de influenta, dupa ce ar fi acceptat sa faciliteze depunerea de amendamente, contra cost, in favoarea unor falsi oameni de afaceri, care erau in realitate jurnalisti, marturisind ca nu e sigur ca va fi achitat.

"Nu sunt convins ca voi castiga procesul, sunt convins ca sunt nevinovat, intre aceste doua lucruri, la noi, exista o mare diferenta", a spus eurodeputatul pentru Ziare.com.

El spune ca nu ii e clar pe ce se bazeaza acuzatiile procurorilor.

"Inca nu stiu pe ce se bazeaza aceasta acuzatie, nimeni nu mi-a spus. Din ceea ce stiu eu, e ceea ce s-a intamplat in realitate, ca nu am depus niciun amendament, ca nu am acceptat bani pentru ceea ce nici nu am facut, nu am intervenit in procesul legislativ. Singurul lucru care s-a intamplat a fost sa am un contract de consultanta cu o firma care ulterior s-a demonstrat a fi fictiva. Mai mult decat atat nu am de comentat.

Cand o sa vedem pe ce se bazeaza aceasta acuzatie, vom putea comenta mai mult. Vom merge in instanta si acolo toata lumea va afla adevarul. Ca acest adevar va fi confirmat in final, e o alta discutie (...) procedura asta e asa construita ca afla doar acuzatia, nu si modul in care e construita. N-am gasit in dosar niciun element care sa ma incrimineze", a mai comentat fostul lider al europarlamentarilor PSD.

El crede ca cele 2 acuzatii se exclud.

"Sunt 2 acuzatii, care se cam exclud, nu putea fi si una si alta. Ori am luat avantaje pentru a interveni in procesul legislativ ori nu am facut lucrul acesta si am lasat sa se inteleaga ca am folosit autoritatea mea pentru a face pe cineva sa faca acest gest", a mai declarat Severin.

El a incheiat spunand: "Am incredere in justitia istoriei, ca se va face dreptate la un moment dat. Justitia omeneasca nu e perfecta, cu atat mai putin cea romaneasca."

De ce e acuzat Severin

Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Dosarul finalizat a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se arata intr-un comunicat DNA, remis Ziare.com.

Adrian Severin, trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta

In perioada decembrie 2010 - martie 2011, inculpatul Severin Adrian, in calitate de membru in Parlamentul European, a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

De ce nu demisioneaza Adrian Severin din Parlamentul European

In contextul discutiilor din perioada ianuarie - martie 2011, Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Adrian Severin judecata DNA, #Severin proces mita Parlamentul European , #coruptie