Vanghelie: Voi propune excluderea lui Severin (Video)

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 19:04
2057 citiri
Vanghelie: Voi propune excluderea lui Severin (Video)
Foto: B1TV

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, apreciaza ca Adrian Severin, membru in organizatia pe care el o conduce, trebuie sa isi dea demisia "cel putin pentru o perioada" din partid, in conditiile in care, din punct de vedere "moral si politic", a gresit acceptand bani pentru a depune amendamente in PE.

Vanghelie a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a primit deciziile conducerii grupului socialistilor de la Bruxelles, grupului social-democratilor romani din PE si BPN al partidului, care cer, toate, excluderea lui Adrian Severin din PSD, asa ca a decis, in urma unei discutii si cu colegul sau, ca dosarul sa fie inaintat comisiei de etica si litigii.

"Luni voi convoca sedinta comitetului executiv al PSD Bucuresti, l-am rugat si pe Adrian Severin sa fie prezent, asa cum spune statutul, si vom stabili exact tot ce trebuie stabilit", a declarat Marian Vanghelie.

Intrebat de jurnalisti care este opinia sa personala, in calitate de lider al organizatiei de Bucuresti din care Severin face parte, Vanghelie a spus:

"Decizia mea va fi ca voi propune catre organizatia de Bucuresti excluderea. In functie de ce vor stabili colegii, vom inainta catre Biroul Permanent decizia colegilor din PSD Bucuresti".

E un caz cu consecinte internationale, dar si cu interese internationale

Vanghelie a tinut totusi sa precizeze ca "este un caz destul de complicat" si ca Adrian Severin trebuie ascultat de colegii din organizatie. "Nu este simplu, e un caz deosebit, si cu consecinte internationale, dar si cu interese internationale".

Intrebat daca ii va cere lui Severin sa isi dea demisia din Parlamentul European, acesta a spus ca nu are aceasta calitate. "Dar voi incerca sa il conving sa isi dea demisia din partid pentru o anumita perioada, pana cand comisia de la Bruxelles ii va dovedi nevinovatia. Sa incerce in cadrul sedintei sa isi dea demisia pentru o perioada, iar daca comisia il va scoate nevinovat...", a explicat Vanghelie cum vede el lucrurile.

Marian Vanghelie a dat de inteles ca il apara totusi pe colegul sau implicat intr-un urias scandal la Parlamentul European.

"S-a incercat sa fie chemati oamenii mai importanti, mai influenti(...)Vor mai aparea cateva cazuri in urmatoarele zile. Se doreste din partea unor personaje eliminarea unor oameni influenti in randurile parlamentarilor europeni(...) Stiu, am si cunostinte si prieteni la Bruxelles. Sunt foarte curios cum se va decide si cu ceilalti colegi, dupa ce vor pati si ei ce a patit Adrian Severin(...)

Are o experienta masiva, e incomod , are si prieteni si dusmani(...)Din punct de vedere moral, a gresit, politic a gresit, juridic nu ma pot exprima eu, am incredere in comisia de la Bruxelles. Daca comisia va spune ca e vinovat, obligatoriu va trebui sa isi dea demisia si din Parlamentul European", a atras atentia liderul PSD Bucuresti.

Adrian Severin: Cine e Ponta?

Adrian Severin a refuzat categoric sa ia in calcul o posibila demisie din Parlamentul European sau din partid. "Imi cere Ponta sa demisionez. Dar cine e Ponta?", a declarat miercuri, Severin, la aflarea vestii ca presedintele PSD a trimis o scrisoare organizatiei Bucuresti, unde Severin este membru, cerand demiterea acestuia din partid.

Ponta ii cere lui Vanghelie sa il dea afara din PSD pe Adrian Severin

Nastase il apara pe Severin: Avem o datorie fata de soldatii partidului

Pentru a fi conforma cu statutul, excluderea din partid a lui Adrian Severin, care a fost ales vicepresedinte la ultimul Congres al PSD, trebuie sa fie parafata si de organele de conducere ale partidului, ea putand fi contestata in termen de 15 zile, inainte de a ramane definitiva.

Severin nu demisioneaza din PE, dar se retrage din grupul socialistilor

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#excludere Adrian Severin, #Adrian Severin demisie, #Vanghelie Severin demitere , #coruptie