De ce nu demisioneaza Adrian Severin din Parlamentul European

Marti, 13 August 2013, ora 07:55
4486 citiri
De ce nu demisioneaza Adrian Severin din Parlamentul European

Adrian Severin, europarlamentarul cercetat de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, sustine ca materialul prin care este incriminat este doar o inscenare.

Politicianul sustine ca in spatele incriminarii sale se afla "anumite interese ale unor forte politice europene", motiv pentru care a refuzat sa isi dea demisia, in incercarea de a demonstra ca "romanii nu pot fi scosi asa usor din joc".

"Vine lumea de pretutindeni si ne roaga sa depunem amendamente, nu e ilegal, ilegal e sa iau bani pe asa ceva. Nu am depus niciun amendament, nu am cerut bani in legatura cu acest amendament. Am avut un contract de consulting avizat, executat pentru care aveam dreptul la onorariile aferente.

S-a spus ca e mai grav cazul meu decat al colegului austriac (care a fost condamnat si care a demisionat din PE - n.red.). Strasser povesteste (in timp ce este inregistrat - n.red.) ca a venit in PE fix ca sa faca lobby si spune ca el mai are inca sase clienti. Organele de ancheta i-au gasit pe cei 6, de aici s-au consolidat acuzatiile si a fost condamnat. Ancheta DNA a incercat sa-mi gaseasca si mie cadavre in curte, nu au gasit.

Adrian Severin, la DNA in scandalul mitei din PE: Totul este o inscenare (Video)

Sunt cazuri total diferite. Austriacul si-a dat demisia pentru ca stia ca are probleme, iar slovenul pentru ca n-a mai putut suporta presiunea psihologica. Nedemisionand, am dat semnalul ca romanii nu pot fi scosi asa usor din joc cum vor unii cu tot felul de manipulari", a explicat Severin la Realitatea TV.

De asemenea, europarlamentarul sustine ca filmuletul realizat de Sunday Times, folosit ca proba la dosarul sau de luare de mita, este "o inscenare, un film editat, care alatura pasaje din diverse convorbiri pentru a demonstra ca s-a intamplat ceva ce nu s-a intamplat".

Intrebat ce motive ar exista pentru a i se inscena asa ceva, policianul sustine ca la baza stau "interese ale altor forte politice din Europa care doreau sa opreasca demersuri politice in care eu eram implicat".

#Adrian Severin demisie Parlamentul European, #justificare refuz demisie Severin, #europarlamentar acuzat DNA mita , #Parlamentul European