Dragnea: Nu ma asteptam ca Severin sa nu demisioneze din PE

Vineri, 25 Martie 2011, ora 22:25
1700 citiri
Dragnea: Nu ma asteptam ca Severin sa nu demisioneze din PE
Foto: Romania Libera

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Sibiu, ca nu se astepta ca Adrian Severin sa nu demisioneze din Parlamentul European dupa scandalul de coruptie in care a fost implicat, dar ca, in opinia sa, acesta va mai putea rezista presiunii uriase la care este supus.

"Nu ma asteptam ca Adrian Severin sa nu demisioneze. Dar eu nu cred ca va mai putea rezista, deoarece este o presiune uriasa asupra lui", a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa la Sibiu.

In ceea ce priveste pozitia PSD legata de acest caz, Dragnea a spus ca exista doua variante: demisia lui Severin sau excluderea sa din partid.

"Presedintele partidului, Victor Ponta, a fost destul de explicit. PSD i-a cerut sa demisioneze atat din partid, cat si din Parlamentul European. Daca nu va demisiona din partid, atunci organizatia Bucuresti va trebui sa il excluda, conform statutului", a spus Dragnea.

Miercuri la pranz, Severin a fost tinta ironiilor, criticilor si chiar huiduielilor in plenul PE, scrie "Adevarul" in editia de joi. Mai intai, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a deschis sedinta consemnand demisia slovenului, Zoran Thaler si renuntarea la mandat in zile urmatoare din partea austriacului Ernst Strasser.

Severin, huiduit de colegi, a ajuns sa stea in fundul salii Parlamentului European

Despre Severin, Buzek a anuntat ca va trece la "neafiliati", moment dupa care "a urmat un cor de huiduieli amestecat cu aplauzele socialistilor care au scapat de el".

"Va invit domnule presedinte sa-i cereti demisia celui de-al treilea coleg (n.n Adrian Severin) care nu renunta la mandat, ceea ce ne afecteaza pe toti. Suntem aici pentru ca reprezentam interesele a 500 de milioane de cetateni si nu pe cele ale lobbistilor", a spus eurodeputata liberala Sonia Alfano (Italia).

Trimis din primele randuri, unde stateau socialistii, "in ultima banca" Severin a stat la la numarul 778 - intre locurile lui Gigi Becali si Vadim Tudor, care au fost absenti la sedinta. De pe ultimul rand al Parlamentului European, Severin a suportat, cu stoicism huiduielile si declaratiile colegilor lui si si-a ascuns fata in maini purtand o conversatie telefonica nesfarsita, mai spun ziaristii cotidianului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Liviu Dragnea PSD, #Adrian Severin Parlament European , #Parlamentul European