Ziare.com

Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, discutata luni in Parlamentul European

Luni, 23 Mai 2011, ora 07:17

   

Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, discutata luni in Parlamentul European
Cererea de ridicare a imunitatii europarlamentarului PSD Adrian Severin va fi discutata luni in Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European, urmand ca votul in plen sa aiba loc la o data ulterioara.

Ministerul Justitiei a transmis la 5 aprilie presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea DNA de ridicare a imunitatii europarlamentarului Adrian Severin pentru suspiciunea de savarsire a infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.

In 21 martie, in urma unor materiale audio video date publicitatii de publicatia britanica The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de coruptie savarsite de Adrian Severin, membru in Parlamentul European.

Sunday Times a scris ca europarlamentarii Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) si Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dadeau drept lobbisti, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar. Ulterior, The Sunday Times a publicat cazul celui de-al patrulea europarlamentar implicat in scandalul "bani contra amendamente", fiind vorba despre Pablo Zalba Bidegain, din Spania, membru al Partidului Popular European.

In urma scandalului, Parlamentul European a decis sa revizuiasca regulile pentru lobbisti si sa inaspreasca codul de conduita pentru europarlamentari.

Severin a plecat din PSD, dar a refuzat sa demisioneze din PE

Adrian Severin si-a prezentat demisia din PSD la 28 martie, dar a refuzat sa demisioneze din PE, in ciuda cererii exprese in acest sens adresate de presedintele PE, Jerzy Buzek, si a aluziilor evidente venite dinspre propriul grup socialist. In prezent, Severin figureaza ca europarlamentar neafiliat.

Potrivit legislatiei europene, pe durata sesiunilor Parlamentului European, membrii acestuia beneficiaza, pe teritoriul national, de imunitatile acordate membrilor parlamentului tarii lor, iar pe teritoriul oricarui alt stat membru, sunt scutiti de orice masuri de detentie si de la orice trimitere in judecata.

Imunitatea li se aplica si atunci cand acestia calatoresc spre si de la reuniunile Parlamentului European.

Pe de alta parte, imunitatea nu poate fi invocata in caz de flagrant delict si nu poate obstructiona dreptul Parlamentului European de a ridica imunitatea unui din membrii sai.

Procedura de ridicare a imunitatii din cadrul Parlamentului European este reglementata prin articolele 6 si 7 din Regulamentul sau de procedura. Orice cerere adresata presedintelui PE de o autoritate competenta a unui stat membru in vederea ridicarii imunitatii unui deputat este comunicata in sedinta plenara si trimisa comisiei competente.

Comisia competenta examineaza fara intarziere si in ordinea in care i-au fost prezentate cererile de ridicare a imunitatii sau de aparare a imunitatii si privilegiilor. Apoi, Comisia prezinta o propunere de decizie care se limiteaza la recomandarea adoptarii sau respingerii cererii de ridicare a imunitatii sau de aparare a imunitatii si privilegiilor.

Comisia poate solicita autoritatii interesate furnizarea tuturor informatiilor si precizarilor pe care le considera necesare pentru a stabili daca este cazul sa se ridice sau sa se apere imunitatea. Deputatul in cauza are posibilitatea sa ofere explicatii; poate prezenta toate documentele si mijloacele de proba scrise pe care le considera pertinente. El poate fi reprezentat si de un alt deputat.

Prin urmare, dupa avizul pe care il va emite luni comisia JURI, imunitatea lui Adrian Severin ar urma sa fie ridicata prin votul in plen al Parlamentului European. Pentru aceasta, ar putea fi convocata o sedinta extraordinara.

Sursa: rNews

Articol citit de 1646 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o hahalera postdecembrista ajunsa la cosul de gunoi a istoriei

Sper sa-i ridice imunitatea acestui vagabont politic, nesimtit si lacom. a facut Romania de ras!

 

Imunitatea ii va fi ridicata cu certitudine.

Nu exista nici un dubiu in acest sens. Posibil ca votul pozitiv pentru ridicarea imunitatii sa vina chiar si din partea colegilor sai de partid, de la PSD adica, fiindca desi PSD este partidul hotilor si a talharilor, reprezentantii acestuia nu vor putea bloca ridicarea imunitatii lui Severin nici daca voteaza impotriva, pentru ca imensa majoritate a eurodeputatilor sunt literalmente scarbiti de Severin, Vadim-Tudor, Gigi Becali, EBA, incat isi vor da votul cu ambele maini. De aceea este de asteptat ca inclusiv pesedistii nostri sa voteze pentru ridicarea imunitatii, pentru a nu se face inca o data de kakao in Parlamentul European si in Europa.

SPER CA II VA FI RIDICATA IMUNITATEA SI LUI BOMBICA

BOMBO SI CU VOICULESCU LA PUSCARIE ,ACOLO ESTE LOCUL ACESTOR NEMERNICI SI SPAGARI,TURNATORI SI HOTI

deocamdata

a ajuns in Parlamentul European, o fi asta cosul de gunoi al istoriei?
Apropo, unde si cand am mai auzit eu expresia asta cu cosul... nu sunt sigur, dar parca au trecut de atunci mai bine de 20 de ani, la o lectie de invatamant politic...

Adrian Severin si imensa sa dorinta de putere.

Foloseste aplombul si scuzele lui amenintaroare, tupeul fara limite, ogoliul si tentatia de a deforma adevarul
in fata tacerii si lipsei noastre de curaj.

 

Tipic PSD

Mai trebuiesc si alte dovezi, oare? Nu cred ca este careva care sa nu resunoasca utopia si demagogismul tipic PSD-ist. Nu este singurul caz, bineinteles nici ultimul. Am zis.

ACEST JEG ESTE LA FEL CA TOTI PSD-ISTII

PSD-UL A ADUS TOT RAUL ROMANIEI DIN 1990.ACESTI SPURCATI DE COMUNISTI NESPALATI,AU MANIPULAT PROSTIMEA CONTRA INTELECTUALILOR,AU FURAT APSOLUT TOT CE SA PUTUT FURA SI
AU EVITAT JUSTITIA.ACESTE SCURSATURI PSD-ISTE II DOARE UNDEVA DE POPORUL ROMAN.SUNT SLUGILE SI AGENTI AI FOSTULUI KGB.POI ILICI AL PSD SI CU LIPOVANUL PUTUROS DE LA PNL NU VOR SUSTINE NICIODATA INTERESELE ROMANIEI.SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE SCURSATURILE USL-ULUI

 

LA ADAPOSTUL IMUNITATILOR SE FURA PE RUPTE , NU ESTE NUMAI CAZUL LUI SEVERIN, TOTI POLITICIENII AU DOSARE PE ROL IAR EI SFIDEAZA LEGEA SUB IMUNITATE PARLAMENTARA

.

 

SEVERINE, IN AL 12-LEA CEAS FATI "MEA CULPA" SI DATI DEMISIA DIN TOATE FUNCTIILE POLITICE, AI FACUT DESTUL DE MULT DE RIS ROMANIA.

y

 

Unde ati vazut onoare la PSD-isti ?

Nicaeri.
Doar la inmormantarea lor va zice preotul ca a fost om de onoare.

Ridicatii imunitatea !

Sa ramana in fundul gol, spre rusine PSD.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor