Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Severin neaga ca OLAF cere sanctionarea sa

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 14:39
1652 citiri
Severin neaga ca OLAF cere sanctionarea sa
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul independent Adrian Severin a dezmintit, duminica, existenta unei propuneri de sanctionare disciplinara din partea Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), informatie vehiculata in presa centrala.

Adrian Severin subliniaza ca, in realitate, OLAF a inchis investigatia in ceea ce il priveste in dosarul legat de acuzatiile ziarului The Sunday Times, pe data de 18 noiembrie 2011.

El a precizat ca in scrisoarea prin care a comunicat aceasta decizie OLAF a mentionat ca nu a fost in masura sa desfasoare ancheta pana la capat, intrucat Parlamentul European, contestandu-i competenta in materie, "a refuzat sa coopereze".

"OLAF nu a cerut sanctionarea mea de catre Parlamentul European, ci a transferat doar dosarul inchis de el catre Parlamentul European si aceasta s-a intamplat nu dupa ce Parlamentul European a decis repunerea mea in drepturi cu cateva luni, aproape jumatate de an inainte.

De aceea, nu suntem in prezenta unei diferente de concluzii intre cele doua institutii, macar si pentru faptul ca OLAF, neputand incheia investigatia, nu a putut trage nicio concluzie. Prin urmare, in acest moment, singura institutie care se gaseste in curs de anchetare a cazului este DNA, cu mentiunea ca acesta se sesizase oricum cu aproximativ un an inainte ca OLAF sa-i transfere dosarul", a subliniat europarlamentarul Adrian Severin.

El a aratat ca, fata de aceasta situatie, OLAF a transmis datele adunate de el autoritatilor romane si Parlamentului European recomandandu-le sa duca cercetarile pana la capat.

"Din stiinta mea, acest transfer al dosarului s-a produs cel mai tarziu la inceputul lunii ianuarie 2012, data la care OLAF m-a informat oficial despre aceasta situatie. In urma unei anchete neterminate este firesc ca OLAF nu putea trage nicio concluzie ferma si relevanta. In corespondenta sa oficiala, OLAF nu reia si nu confirma acuzatiile pentru care a inceput ancheta.

Oficiul de Lupta Antifrauda cere sanctionarea europarlamentarului Adrian Severin

In aceste conditii, el nici nu cere Parlamentului European, asa cum se afirma de TVR Info, aplicarea vreunei sanctiuni, ci doar analizarea cazului potrivit regulilor de procedura ale Parlamentului spre a se vedea daca se impune aplicarea vreunei masuri disciplinare. La peste sase luni de la inchiderea cazului de catre OLAF cu recomandarea amintita catre Parlamentul European, acesta a decis sa inchida ultimul punct litigios in relatia cu mine, restituind accesul meu la biroul parlamentar, restituindu-mi toate documentele si inchizand astfel un capitol trist atat din istoria mea personala, cat si din istoria institutiei europene respective", a mai afirmat Adrian Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#OLAF sanctionare Adrian Severin, #OLAF cerere Adrian Severin , #Parlamentul European