Un nou europarlamentar prins de Sunday Times

Duminica, 27 Martie 2011, ora 12:46
6000 citiri
Un nou europarlamentar prins de Sunday Times

Europarlamentarul spaniol Pablo Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular European si al Partidului Popular din Spania, este cel de-al patrulea oficial al Parlamentului European prins de jurnalistii de la The Sunday Times in scandalul mita pentru amendamente.

Scandalul a inceput la sfarsitul saptamanii trecute, cand jurnalistii britanici au dat publicitatii imagini cu trei eurodeputati care au acceptat sa primeasca importante sume de bani in schimbul introducerii unor amendamente.

Ca urmare a acestui scandal, austriacul Ernst Strasser si slovenul Zoran Thaler si-au dat demisia din Parlamentul European. Pesedistul Adrian Severin s-a retras din grupul socialistilor europeni, insa refuza sa-si dea demisia din Parlamentul European.

Pablo Zalba Bidegain, in varsta de 36 de ani, este membru in Comisia pentru comert international.

Consilierul eurodeputatei Monica Macovei, Mihai Politeanu, a postat pe blog o inregistrare intre europarlamentarul spaniol si jurnalistii publicatiei britanice.

In inregistrare, europarlamentarul spaniol isi declara acordul pentru a depune un amendament, jurnalistii de la Sunday Times explicand ca europarlamentarul si-a exprimat intentia de a li se alatura echipei de consilieri daca nu va participa in alegerile locale.

In discutia cu jurnalistii, lui Pablo Zalba Bidegain i se promite ca i se va antedata un eventual contract sau, in situatia in care nu se va alatura consilierilor, va fi platit pentru amendamentul pe care ar urma sa-l introduca. Legislatia pentru care jurnalistii au incercat sa introduca un amendament se refera la investitii, mai precis la o modalitate de compensare a investitiilor.

Bidegain precizeaza ca este raportor din umbra pentru proiect si promite ca, daca amendamentul este in concordanta cu criteriile grupului pe care-l reprezinta, va inainta amendamentul. Ulterior, potrivit inregistrarilor, europarlamentarul spaniol se intalneste cu jurnalistii si le transmite ca amendamentul cerut a fost depus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Pablo Zalba Bidegain, #adrian severin, #scandal mita Sunday Times , #Parlamentul European
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Parlamentarul austriac nu si-a dat demisia, el este in continuare prezent la PE.