Adrian Severin, condamnat la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare

Marti, 23 Februarie 2016, ora 20:55
32794 citiri
Adrian Severin, condamnat la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare

Adrian Severin a fost condamnat, marti, la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare.

Decizia instantei supreme nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu recurs, anunta televiziunile de stiri.

Fostul europarlamentar a fost trimis in judecata in 2013. In perioada decembrie 2010 - martie 2011, Severin Adrian, in calitate de membru in Parlamentul European, a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

Adrian Severin, trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta (Video)

La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

Inalta Curte ridica sechestrul pus de DNA pe conturile lui Adrian Severin

In contextul discutiilor din perioada ianuarie - martie 2011, Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta.

Adrian Severin: Scandalul mitei din PE, provocat de jurnalisti sub acoperire

In vederea incasarii sumei 12.000 euro, Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe email uneia din cele doua persoane.

In ceea ce priveste suspiciunea savarsirii, de catre Adrian Severin, alaturi de alte persoane, a unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, cercetarile continua intr-un dosar separat. Europarlamentarul roman Adrian Severin este acuzat de procurorii DNA si ca a prejudiciat bugetul Parlamentului European cu peste 400.000 de euro prin incheierea unor contracte cu 6 firme de consultanta care nu au prestat niciodata serviciile pentru care au incasat bani europeni.

Adrian Severin, la DNA: Poate sa te atinga un glonte ratacit, m-a atins si pe mine unul (Video)

In primavara 2011, reporterii de la "Sunday Times" au inregistrat o discutie cu europarlamentarul Adrian Severin, in biroul acestuia de la Strasbourg, in care eurodeputatul vorbeste despre demersurile facute pentru introducerea unui amendament la o directiva europeana. Jurnalistii l-au inregistrat pe europarlamentar in timpul convorbirii.

Reporterii publicatiei britanice au facut propunerea mai multor deputati (un roman, un sloven si un austriac), toti trei acceptand.

In martie 2011, Parlamentul European anunta deschiderea unei anchete privind acuzatiile de coruptie aduse de publicatia britanica "The Sunday Times" impotriva celor trei eurodeputati. Conservatorul austriac Ernst Strasser si fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler au demisionat, europarlamentarul roman refuzand sa paraseasca postul de la PE.

Adrian Severin, la DNA in scandalul mitei din PE: Totul este o inscenare (Video)

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...