Derapaj în parlament. Adrian Solomon, către Violeta Alexandru: „Las’ că ştiu eu cum îl pupai pe piticul Boc în...”

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 12:07
10843 citiri
Derapaj în parlament. Adrian Solomon, către Violeta Alexandru: „Las’ că ştiu eu cum îl pupai pe piticul Boc în...”
Deputatul PSD Adrian Solomon a avut și alte ieșiri grosolane în trecut FOTO Captură Video

Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a declarat că a fost agresată verbal într-o dezbatere a Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților de către deputatul PSD Adrian Solomon, președinte al comisiei.

„"Las’ că ştiu eu cum îl pupai pe piticul Boc în ... Ştiu eu cum îl ţineai în braţe pe piticul urât". Aşa a ţinut-o Adrian Solomon/PSD după câteva minute de la începerea dezbaterii din Comisia de muncă pe proiectul meu privind valorificarea, la pensie, a tuturor veniturilor brute respectiv a drepturilor, până la ultima zi (indiferent că a fost an complet sau o parte) în care o persoană a lucrat în grupă specială/deosebită. Îmi e jenă să reproduc tot ceea ce spunea. Din senin. Pentru că îmi apăram proiectul", a susține Violeta Alexandru.

Aceasta din urmă l-a acuzat apoi pe Solomon că face circ și că nu are minim respect pentru interlocutori.

"Părea că trece printr-o criză, amestecând, neinteligibil, frustrările sale de acum 10 ani din politică. Fără legătură cu şedinţa, fără legătură cu realitatea, eu intrând în politică de curând. Doar debit verbal, tipic PSD, ca să te facă să renunţi la ceea ce încerci să faci. Stilul acela de politician care face circ, lui i se cuvine să spună, minute în şir, tot ceea ce îi trece prin cap, fără minim respect pentru interlocutor, fără nicio legătură cu fondul discuţiei, tu nu ai dreptul să ceri ca dezbaterea unui proiect să se concentreze pe argumente pro/contra. Primele 2 articole trecuseră, după care a început circul. La un moment dat, am insistat să îmi spună dacă într-adevăr nu susţine ca oamenii să îşi poată valorifica sporurile cu caracter nepermanent/cele din acord global. Răspunsul a fost: Nu susţin. Mă uitam la rânjetul lui şi mă gândeam la miile de oameni care stau pe holurile tribunalelor doar pentru acest drept", a mai subliniat fostul ministru.

L-a amenințat cu moartea pe MRU și l-a numit „șobolan” pe Emil Boc

În 2012, la finalul primului său mandat de deputat, Adrian Solomon l-a aminințat cu moartea pe premierul de la acea dată, Mihai Răzvan Ungureanu. Concret, deputatul l-a avertizat pe MRU că va avea soarta lui Aldo Moro, un politician italian răpit şi ucis în 1978, dacă nu va trece pe la Primăria Bârladului pentru a se interesa de soarta cetăţenilor.

„Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai. Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnul prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul simţ să suni la primărie înainte că vii", afirma social-democratul.

În 2014, Solomon a mai avut o ieșire controversată după ce a declarat că este un „pesedist adevărat” și a asociat partidul cu epoca comunistă.

Citește și:
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că...
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...