Adrian Tutuianu a atacat in instanta excluderea sa din PSD

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 14:40
2783 citiri
Adrian Tutuianu a atacat in instanta excluderea sa din PSD

Senatorul Adrian Tutuianu a anuntat, vineri, ca a depus la tribunal o cerere de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid.

"Ma aflu intr-o situatie personala dificila, excluderea inseamna punerea in paranteza a 20 de ani de munca in PSD, munca la care nu am de gand sa renunt foarte usor. Va anunt ca desi suntem la 11-12 zile de la data aplicarii sanctiunii, nici pana astazi hotararea Comitetului Executiv National nu mi-a fost comunicata nici mie, nici organizatiei judetene. De asemenea, nu a fost comunicata nici hotararea privind desemnarea unui presedinte interimar al organizatiei judetene (...)

Ieri (joi - n.red.) am inregistrat, la Tribunalul Dambovita, o cerere de suspendare a executarii hotararii CExN al PSD, din data de 5 noiembrie 2018, hotarare prin care s-a dispus excluderea subsemnatului din PSD. Am cerut, pe cale de ordonanta presedentiala, suspendarea acestei hotarari pana la pronuntarea unei hotarari definitive in dosarul de fond care are ca obiect cererea de anulare a hotararii CExN al PSD din data de 5 noiembrie 2018", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, senatorul Adrian Tutuianu.

Potrivit acestuia, hotararea de excludere a fost luata cu incalcarea statutului PSD pentru ca nu a existat un vot secret asa cum ar fi trebuit sa fie potrivit "simetriei juridice", iar hotararea din excludere nu este motivata.

Tutuianu a acuzat "camarila" din jurul liderului interimar PSD Dambovita, Rovana Plumb, de lansare a unor zvonuri false in ceea ce il priveste.

"Pentru a pune capat zvonisticii specifice din judet, promovata intens de unii si de altii, vreau sa va spun cateva chestiuni de principiu. Am fost, sunt si voi fi de centru-stanga. Am sa uzez de toate mijloacele statutare si legale pentru a reveni in PSD. In al treilea rand, nu am negociat, nu negociez si nu intentionez sa negociez pentru trecerea la vreun alt partid politic.

Nici la Pro Romania, nici la ALDE, nici la PNL, nici la UDMR, nici la Partida Romilor. Voi ramane senator independent pana cand voi epuiza toate caile de atac, statutare si legale, care mi-ar permite o reintoarcere in PSD. Toata aceasta zvonistica este dirijata de camarila care insoteste azi pe dna Rovana Plumb si pe securistul Oprea in ideea de a bulversa si mai mult lucrurile in PSD Dambovita", a precizat senatorul.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 8 noiembrie, la Parlament, ca a luat act de rezolutiile PSD Ialomita si Dambovita dar ca este "putin probabil" ca CExN sa revina asupra deciziilor de excludere a lui Marian Neacsu si Adrian Tutuianu.

Deputatii PSD Oana Vladuca si Carmen Holban, ambii alesi in judetul Dambovita, au scris pe 6 noiembrie, pe Facebook, ca organizatia judeteana a fost performanta in alegeri sub conducerea lui Adrian Tutuianu, mesajele fiind transmise la o zi dupa excluderea din partid a social-democratului, fost vicepresedinte national si lider judetean PSD Dambovita.

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii