Tutuianu se apara dupa noua inregistrare: Fragmentele sunt scoase din context, orchestrate de persoane cu "trecut securistic"

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 17:32
3874 citiri
Tutuianu se apara dupa noua inregistrare: Fragmentele sunt scoase din context, orchestrate de persoane cu "trecut securistic"

Vicepresedintele PSD si lider al organizatiei din Dambovita, Adrian Tutuianu, a reactionat, vineri, dupa ce in spatiul public a aparut o noua inregistrare cu el, in care acesta il jigneste pe Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD.

Tutuianu se apara si sustine ca fragmentele aparute au fost intentionat scoase din context, astfel incat sa genereze conflicte cu liderii partidului.

"Constat ca sunt, din nou, tinta unor inregistrari denigratoare, in continuarea celor aparute, deja, in spatiul public, motiv pentru care sunt obligat sa fac urmatoarele precizari:

1. Toate discutiile au avut loc in cadrul organizat al unor intalniri de partid, la care au participat primari, viceprimari, presedinti de organizatii locale, consilieri judeteni si locali. Aceste intalniri au loc periodic si au fost justificate, in plus, de contextul in care, la Comitetul Executiv National a fost dezbatuta Declaratia privind starea Partidului Social Democrat, document pe care, impreuna cu alti lideri, l-am semnat.

2. Fragmentele aparute au fost intentionat scoase din context, fiind evidentiate doar acele pasaje menite sa genereze conflicte cu lideri ai partidului si, mai nou, cu trustul Antena 3", a scris pe Facebook Adrian Tutuianu.

De asemenea, social-democratul spune ca inregistrarile au fost premeditate si orchestrate de persoane cu "trecut securistic", iar acestea ar fi fost date catre televiziuni de oameni din partid.

"3. Actiunea de inregistrare a fost un act premeditat, orchestrat de persoane cu trecut securistic din cadrul organizatiei judetene, sub directa coordonare a unor membri din structura centrala a partidului. Inregistrarile au fost livrate televiziunii de catre oameni din partid.

4. S-a spus despre mine ca as avea legaturi cu serviciile de informatii. Eu consider ca mi-am facut doar datoria, inclusiv la conducerea Comisiei pentru controlul activitatii SRI. Dar, dupa modelul 'hotul striga hotii', adevaratii #securisti folosesc astfel de metode, nu doar pentru a ma denigra sau a ma pune intr-o lumina nefavorabila, ci si pentru a-i radicaliza pe colegi impotriva mea si pentru a determina, in final, o eventuala sanctiune.

5. Ar fi fost de asteptat ca liderii centrali ai partidului sa condamne imediat aceste practici securistice si nu sa le foloseasca pentru rafuieli personale, girandu-le.

6. Discutii similare au loc in toate organizatiile judetene si tin de firescul unor dezbateri mai mult sau mai putin aprinse. Insa, nu am vazut ca vreun alt lider sa devina tinta unei campanii denigratoare atat de josnice", a mai notat Tutuianu.

In fine, liderul organizatiei din Dambovita subliniaza ca este o tinta a unei campanii care are scopul de a-l decredibiliza si de a crea tensiuni intre liderii social-democrati.

"7. Constat ca sunt o #tinta predilecta de la momentul semnarii Declaratiei sus mentionate. Campania derulata impotriva mea are scopul de a ma decredibiliza, cu riscul asumat de a destructura Organizatia Judeteana Dambovita, de a crea disensiuni intre diferiti lideri ai partidului si, nu in ultimul rand, de a acoperi alte subiecte vulnerabile, aflate pe agenda publica.

8. Raman un om #demn si imi mentin opiniile cu privire la situatia din partid. Pe fond, tot ce am declarat este corect. Daca mi se va solicita in cadrul partidului, voi aduce si alte precizari pentru fiecare dintre subiectele atinse.

9. Contrar asteptarilor celor care au instrumentat aceasta campanie impotriva mea, Organizatia PSD Dambovita ramane unita, puternica si determinata sa se mentina in topul celor mai performante din tara", a conchis Adrian Tutuianu.

Reactia liderului social democrat vine dupa ce joi seara a fost difuzata o noua inregistrare cu acesta.

Iata mai multe detalii pe acest subiect:

Citeste si:
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat joi, 27 ianuarie, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, deoarece asta ar însemna pierderi de 30...
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
Partidul extremist AUR se află pe locul 2 în intenția de vot a românilor în luna ianuarie 2022, cu 20,6%, imediat sub PSD, care a ajuns la 34,3%, se arată într-un sondaj de opinie al Inscop...