Tutuianu sustine ca in Pro Romania vor mai veni senatori, deputati si chiar fosti ministri

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 13:31
5161 citiri
Tutuianu sustine ca in Pro Romania vor mai veni senatori, deputati si chiar fosti ministri
Foto: Arhiva Facebook/ Adrian Tutuianu

Senatorul Adrian Tutuianu, recent inscris in Pro Romania, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca in partid se vor mai inscrie, la inceputul sesiunii parlamentare si dupa, senatori, deputati, fosti ministri si fosti europarlamentari.

"Am vazut si eu dimineata pe un site local ca sunt candidat la europarlamentare. Eu nu stiu treaba asta. Nu s-a discutat la Pro Romania de o lista de candidati la europarlamentare, din doua motive: partidul acum se consolideaza, vor mai fi veniri in partid la inceputul sesiunii parlamentare si dupa inceputul sesiunii, personalitati importante, senatori, deputati, oameni care au fost ministri, care au fost europarlamentari, asta e un prim aspect si, in al doilea rand, e prea devreme ca sa batem in cuie o lista (...) . Termenul limita de depunere a candidaturilor este 26 martie", a afirmat Tutuianu.

Acesta a adaugat ca lista de europarlamentari a Pro Romania va fi deschisa de Victor Ponta si Corina Cretu.

"Ce este cert: Victor Ponta va fi cap de lista la europarlamentare, nu pleaca la Bruxelles, ci urmareste o ridicare a scorului partidului, este locomotiva partidului si al doilea om care va fi pe lista va fi Corina Cretu, ceea ce arata ca avem determinarea de a propune oameni care cunosc problematica europeana.

Corina Cretu ocupa postul de comisar european pe un domeniu extrem de important, poate cel mai important pe care l-a avut Romania, dezvoltarea regionala, fondurile de coeziune. Mai departe vom vedea pe cine punem pe lista in asa fel incat sa putem sa ne realizam obiectivul: 8-10% din voturi, trei, patru europarlamentari", a precizat Tutuianu.

In ceea ce ii priveste pe parlamentarii care urmeaza sa se inscrie in Pro Romania, Tutuianu a spus ca a discutat cu cei din Dambovita.

"Am discutat cu parlamentarii PSD de Dambovita, stiu ca unii nu au de gand sa vina pentru ca asteapta sa urce in grad in PSD, dar sunt si oameni care ar putea sa vina. Dar este o chestiune si o alegere care tine, in primul rand, de agenda proprie. Eu nu am sa insist mai mult decat trebuie la nimeni", a mai spus Tutuianu.

Intrebat daca a purtat discutii si cu cei din grupul "Unirea" din Parlament, Adrian Tutuianu a precizat ca va vorbi cu acestia in perioada urmatoare.

"N-am avut o asemenea discutie. O sa ma vad cu colegii din grup saptamana aceasta. De maine sunt sedinte la majoritatea comisiilor de specialitate", a declarat senatorul Adrian Tutuianu.

Vezi si Paul Stanescu, despre inscrierea lui Tutuianu in Pro Romania: O greseala ca a fost exclus din PSD. Am insistat pentru reprimirea lui

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Tutuianu Pro Romania , #PSD