Mafia retrocedarilor: Ce spune Doina Pana despre directorul Romsilva, urmarit penal

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 15:01
4207 citiri
Mafia retrocedarilor: Ce spune Doina Pana despre directorul Romsilva, urmarit penal
Foto: Adevarul

Ministrul Apelor si Padurilor, Doina Pana, sustine ca nu se pune problema suspendarii din functie a directorului Romsilva, Adam Craciunescu, care este urmarit penal, alaturi de social-democratii Viorel Hrebenciuc, Ilie Sarbu si Ioan Adam, in dosarul in care zeci de mii de hectare de paduri au fost retrocedate ilegal.

"Nu am avut o semnalare oficiala in sensul acesta. Stiu ca sunt cercetari si eu incurajez sa se faca cercetari. Sa-si faca datoria institutiile statului si pasii care trebuie urmati ii vom urma", a declarat Pana, citata de Mediafax.

Mafia retrocedarilor Hrebenciuc: Suntem in plin razboi cu Romsilva. Suta la suta fac ordine!

Ministrul a precizat ca prezumtia de nevinovatie ar trebui sa functioneze si in aceasta situatie.

"Considerati ca oricine vine cu suspiciuni care planeaza, nu au fost dovedite, nu au fost demonstrate, asta inseamna ca automat suspendam totul in jur?", a intrebat retoric Doina Pana.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Directorul RNP Romsilva, Adam Craciunescu, este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale. Acesta este acuzat de "infractiunile de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat". Totodata, pentru acesta s-a dispus masura controlului judiciar, iar daca va incalca o serie de obligatii care ii revin, aceasta masura se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, mentioneaza anchetatorii.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si deputatii PSD Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc.

Mafia retrocedarilor: Prima transa de retineri sub acuzatii de trafic de influenta

Totodata, patru persoane au fost retinute joi de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale, pe baza unor suspiciuni de coruptie legate de atribuirea unor suprafete de teren forestier.

Cei patru sunt Iacob Sorin Ion, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif si Poenaru Jenica, oameni de afaceri si "persoane care au influenta sau au lasat sa se creada ca au influenta", arata un comunicat DNA remis Ziare.com.

Anchetatorii, care au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie in ceea ce priveste retrocedarea a peste 43.000 de hectare de teren forestier, au descins miercuri dimineata la mai multe institutii si firme.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Doina Pana reactie retrocedari, #Doina Pana director Romsilva, #director Romsilva urmarit penal, #Craciunescu retrocedari ilegale , #ministru delegat