Ministerul Apelor acuza Agent Green si de-clic.ro de dezinformare voita si manipulare grosolana

Joi, 24 August 2017, ora 22:08
4004 citiri
Ministerul Apelor acuza Agent Green si de-clic.ro de dezinformare voita si manipulare grosolana
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Ministerului Apelor si Padurilor sustin ca Agent Green si de-clic.ro "lanseaza petitii pe teme mincinoase" si creeaza intentionat confuzie intre aplicatia de mobil "Inspectorul Padurii", care este functionala, si platforma web cu acelasi nume, care este nelegala.

Reprezentantii ministerului au transmis, joi, un comunicat de presa intitulat "Agent Green si de-clic.ro lanseaza petitii pe teme mincinoase", in care sustin ca cele doua organizatii "instiga, prin dezinformare voita si manipulare grosolana, mii de cetateni de buna credinta impotriva Ministerului Apelor si Padurilor, prezentand institutia ca pe dusmanul public al dezvoltarii sistemului informatic care contribuie la stoparea taierilor ilegale".

"Agent Green si de-clic.ro creeaza intentionat confuzie intre o aplicatie de mobil functionala si o platforma electronica inexistenta legal, care, intamplator sau nu, au fost denumite la fel: Inspectorul Padurii.

Manipuleaza oamenii, cerandu-le sa semneze o petitie prin care solicita Ministerului Apelor si Padurilor sa faca lucruri despre care ei stiu ca sunt ilegale, fara sa le prezinte integral informatiile primite constant de la institutie", se arata in document.

Totodata, se precizeza ca nu poate fi dezvoltata aplicatia in forma ceruta de Agent Green si de-clic.ro, intrucat platforma web www.inspectorulpadurii.ro este "parte nefinalizata a unui contract expirat, un produs in stadiu intermediar, incomplet".

Ministrul Pana neaga ca inchide aplicatia Inspectorul Padurii. Opreste doar site-ul, pentru moment

"Legal, acest produs nu exista. In consecinta, continuarea dezvoltarii portalului in forma solicitata de Agent Green si de-clic.ro reprezinta o incalcare flagranta a legii, cu consecinte de natura penala", sustin reprezentantii Ministrului.

Acestia afirma ca vina pentru aceasta situatia apartine Guvernului Ciolos care "a incalcat legea achizitiilor publice prin atribuirea directa a unui contract de dezvoltare, aceasta aplicatie fiind parte integranta a respectivului contract, in valoare de peste 500.000 euro".

"Pana la data de finalizare a contractului (17 decembrie 2016), dezvoltarea nu a fost incheiata, nu s-a predat un produs final si nici s-a incheiat un act aditional.

Prestatorul insusi recunoaste, prin adresa oficiala, incheierea contractului fara predarea unui produs final!", se mai arata in documentul transmis de Ministerul Mediului.

Oficialii sustin ca toate "ilegalitatile fac obiectul unei plangeri adresate Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

Citeste si Cineva minte in scandalul Inspectorul Padurilor. Tehnocratii ii raspund Doinei Pana. Ponta e de vina?

Agent Green si de-clic.ro au lansat petitia intitulata "Nu-i lasa sa-ti taie accesul la Inspectorul Padurii" semnata deja de peste 33.000 de persoane, prin care cer ministrului Apelor si Padurilor, Doina Pana, sa nu blocheze accesul cetatenilor la "singurul instrument de verificare a legalitatii transporturilor de lemn din Romania - Inspectorul Padurii".

"Eficienta acestuia a fost amplu demonstrata: infractiunile forestiere au scazut cu aproape 47% in doar un an de la lansare", scriu initiatorii.

Reprezentantii Ministerului anunta ca "din respect pentru cetatenii de buna credinta, care, dezinformati fiind, au semnat petitia" vor primi documentul in cursul zilei de vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Inspectorul Padurii Pana , #ministrul Apelor si Padurilor