Intre timp, Doina Pana, vicepresedinte PSD, raspunde Comisiei Europene: Lupta impotriva coruptiei in Romania avanseaza

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 20:36
16743 citiri
Intre timp, Doina Pana, vicepresedinte PSD, raspunde Comisiei Europene: Lupta impotriva coruptiei in Romania avanseaza
Foto: Ziare.com

Ideea ca Executivul a incetinit lupta anticoruptie este o "fumigena" lansata de actuala opozitie parlamentara, sustine vicepresedintele PSD Doina Pana, in plin scandal privind modificarea codurilor penale prin ordonanta de urgenta.

"Lupta impotriva coruptiei in Romania avanseaza. Este o fumigena uriasa lansata pe piata de cei care nu se pot impaca cu gandul ca de fapt au pierdut alegerile din 11 decembrie", a spus Pana, la RFI Romania.

Vicepresedintele PSD spune ca reactiile din sistemul judiciar sunt "exacerbate": "In legislatia romaneasca, modificarea legilor in ce priveste justitia nu trebuie sa aiba aviz CSM, ci un punct de vedere, care exista deja. Legile nu le face CSM-ul si nu le fac judecatorii sau procurorii, ei aplica legea. Legile le face Parlamentul sau Guvernul".

Comisia Europeana a transmis miercuri intr-o declaratie comuna a presedintelui CE, Jean-Claude Juncker si a prim-vicepresedintelui Frans Timmermans privind situatia din Romania, ca "lupta impotriva coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata. Urmarim cu foarte mare ingrijorare evolutiile recente din Romania".

Iata ce a spus Doina Pana, marti seara, despre ordonanta gratierii

Citeste mai multe despre Doina Pana, vicepresedinte PSD: Legile nu le fac judecatorii si procurorii, pe RFI Romania.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Vezi sesizarea depusa de CSM la Curtea Constitutionala prin care ordonata ar putea fi blocata.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Doina Pana lupta coruptie avanseaza, #Doina Pana raspuns Comisia Europeana, #Comisia Europeana lupta anticoruptie Romania, #Comisia Europeana ordonante justitie Romania , #stiri Adriana Doina Pana