Adriana Saftoiu: Monopolul USL nu e un lucru sanatos

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 15:26
3444 citiri
Adriana Saftoiu: Monopolul USL nu e un lucru sanatos
Foto: Arhiva

Fostul deputat PNL Adriana Saftoiu se arata ingrijorata de perspectiva ca USL va ajunge sa domine intreg spectrul politic, dupa o evetuala demitere a lui Traian Basescu.

"Fara Traian Basescu, cel putin pana la alegerile parlamentare si prezidentiale, USL se afla la aproape toate butoanele. Ia locul PDL-ului si lui Traian Basescu. Acest lucru ar putea sa nu ne ingrijoreze daca am fi avut institutii cu adevarat consolidate si care ar fi deasupra oamenilor care se afla pentru un mandat la putere. Ar putea sa nu ne ingrijoreze daca am fi avut deja semnalele ca cele doua partide, plus ce au mai adunat, PC si UNPR, ar fi reformate, ar avea alte criterii de performanta, alta intelegere a eficientei institutiilor - pana acum, ideologia comuna a tuturor partidelor a fost ca eficient inseamna ca acestea sa serveasca partidului aflat la guvernare - alt limbaj, alt discurs, o maturitate in relatiile cu parteneri externi.

Dar cum in Romania depolitizarea administratiei centrale si locale nu a avut loc, cum etica politica e un moft, avem motive sa credem ca pentru tara nu e un lucru sanatos acest monopol. Exemplul perioadelor PDSR, apoi PSD si PDL ar trebui sa ne dea de gandit", a declarat Adriana Saftoiu intr-un interviu acordat Romania Libera.

Fostul deputat liberal, acum consultant politic, este convinsa ca o eventuala revenire a lui Traian Basescu la Cotroceni nu va antrena demisiile liderilor PNL si PSD.

"Nu cred ca liderii celor doua partide isi vor da demisia. Intotdeauna se gasesc explicatii, cum ar fi presiunea partidelor, care le vor cere sa continue lupta", a spus Saftoiu.

Ea sustine ca victoria lui Traian Basescu la referendum, ca urmare a boicotului, nu ar fi una prea onoranta.

"Nu ar fi o victorie, ci o rusine. Si asta o stie cel mai bine Traian Basescu: o asemenea strategie e pierzatoare inclusiv pe termen scurt, adica dupa o revenire de acest tip la Cotroceni. Ar fi mult mai important si mai demn pentru ei sa isi mobilizeze electoratul asa incat diferenta sa fie foarte mica.

E important sa stii si cum sa pierzi, nu doar cum sa castigi. Istoria retine toate aceste fapte si e important sa nu iti construiesti trecutul pe un prezent fasait", concluzioneaza Adriana Saftoiu.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...