Adriana Saftoiu: Preda si Baconschi sunt mai fiorosi cu PDL decat cu USL

Joi, 30 Mai 2013, ora 13:04
1648 citiri
Adriana Saftoiu: Preda si Baconschi sunt mai fiorosi cu PDL decat cu USL

Purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, sustine ca Teodor Baconschi si Cristian Preda se manifesta "mult mai fioros" cu PDL decat cu USL, adaugand ca partidul nu trebuie sa se puna in "calea fericirii" lor daca vor sa plece.

"Sa fii mult mai fioros cu propriul tau partid decat cu adversarii politici, chiar sa-ti exprimi dorinta de a face parte dintr-o alta miscare politica, noi suntem de acord ca nu te poti pune in calea fericirii nimanui.

Fiecare trebuie sa-si continue cariera asa cum considera de cuviinta. Dar daca tu-ti construiesti o casa daramand casa mea, da-mi voie sa ma apar si eu!", a comentat Saftoiu propunerea de excludere din PDL a celor doi facuta de vicepresedintele Alin Popoviciu.

Vice PDL, despre excluderi: Daca le miroase in PDL, sa mearga in alta parte Interviu

"Acolo nu mai e vorba de critica, acolo e vorba de o constanta denigrare a partidului de cel putin doua luni. A fi critic, dar in acelasi timp a-ti ajuta partidul, chiar si cu aceasta critica in interiorul partidului, venind la sedinte, la intalniri e una.

Nici unul dintre acesti domni (Cristian Preda si Teodor Baconschi-n.red.) nu vin cel putin de doua luni, nu participa la activitatea partidului. Ei participa doar la o activitate publica, de denigrare a partidului. Mesajele si tonul lor amintesc foarte bine de mesajele USL-ului atunci cand vine vorba de PDL si chiar de limbajul folosit de Miscarea Populara", a explicat purtatorul de cuvant al PDL la RFI Romania.

Cristian Preda: Conducerea PDL, ilegitima pentru ca nu face opozitie

Adriana Saftoiu nu este de acord, in schimb, cu excluderea lui Theodor Paleologu.

"E un deputat care e prezent in Parlament, care a participat fata de multi alti colegi din PDL la motiunea partidului impotriva USL, in timp ce altii au lipsit. E un deputat care are nuante critice in ceea ce spune, dar nu denigreaza partidul. Sunt de acord cu el, e absurd, nu cred ca Toader Paleologu are cum sa intre pe aceasta lista", a mai spus Saftoiu.

Vicepresedintele PDL, Alin Popoviciu, a declarat marti ca va propune in sedinta de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Daniel Funeriu, pe motiv ca nu vede de ce trebuie tinuti in partid oameni care ataca in fiecare zi PDL.

Citeste mai multe despre Saftoiu: Ar fi absurd ca Paleologu sa fie exclus; Preda si Baconschi denigreaza constant PDL! pe site-ul RFI.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...