PDL ameninta Guvernul USL cu o motiune simpla

Joi, 08 August 2013, ora 16:33
1394 citiri
PDL ameninta Guvernul USL cu o motiune simpla

PDL va introduce la inceputul sesiunii parlamentare o motiune simpla pe politici fiscale, in cazul in care Guvernul USL "refuza dialogul si revizuirea" politicii fiscale "bazata excesiv si abuziv pe cresterea de taxe si impozite", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu.

Saftoiu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca introducerea de noi taxe "nu are nicio legatura cu realitatea economica" si ca proiectul de memorandum cu FMI "este un autodenunt critic", prin care PSD "face o radiografie a propriei guvernari, recunoscand scaderea investitiilor, venituri slabe la bugetul de stat, cresterea cheltuielilor cu bunuri si servicii, cresterea arieratelor in administratia centrala".

"Ce propune PSD prin aceasta scrisoare de rea intentie? Introducerea de noi taxe. Ca sa contrabalanseze anumite masuri sociale, Guvernul USL intentioneaza sa introduca taxe noi pentru proprietate si modificari in domeniul contributiilor sociale.

Textul memorandumului dovedeste clar ca actualul guvern USL nu are solutii pentru relansarea economiei si sprijinirea sectorului privat, singura solutie fiind noi taxe. Pe fond, Guvernul continua o politica paguboasa pentru cetatean, accentuand depdendenta acestuia de stat", a apreciat Adriana Saftoiu.

Ea crede ca majorarea de impozite reflecta "slaba performanta a guvernului Ponta privind incasarile la bugetul de stat".

Adriana Saftoiu a aratat ca PDL propune guvernului USL sa renunte la "aceasta strategie de politica fiscala dezastruoasa" si sa faca o consultare reala cu celelalte partide parlamentare, partenerii sociali, cu organizatiile oamenilor de afaceri "pentru a propune in viitorul memorandum cu FMI masuri in acord cu realitatea".

"In cazul in care Guvernul USL refuza si dialogul si revizuirea acestei politici fiscale bazata excesiv si abuziv pe cresterea de taxe si impozite, PDL va introduce la inceputul sesiunii parlamentare o motiune simpla. Suntem siguri ca vom gasi sustinerea si din partea unor parlamentari ai puterii", a mai spus Adriana Saftoiu.

Citeste si:
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni seară, întrebat dacă a stat la masă cu statul paralel, că nu a folosit niciodată această sintagmă şi că nici nu a fost în vreo sufragerie...
Ce șanse sunt ca noul partid din jurul lui Liviu Dragnea să aibă succes. „Nu întâmplător a venit cu atacuri la conducerea PSD”
Ce șanse sunt ca noul partid din jurul lui Liviu Dragnea să aibă succes. „Nu întâmplător a venit cu atacuri la conducerea PSD”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că se va implica la succesul unui nou partid fondat de către Codrin Ștefănescu și alți foști...
Sursa: MEDIAFAX