Adriana Saftoiu, catre Crin Antonescu: Respectul se castiga, nu se impune

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 22:20
8473 citiri
Adriana Saftoiu, catre Crin Antonescu: Respectul se castiga, nu se impune

Adriana Saftoiu, fost deputat, in prezent membru PNL, ii da replica lui Crin Antonescu la scurt timp dupa ce acesta s-a facut ca nu stie prea bine cine e si daca fosta sa colaboratoare la alegerile prezidentiale din 2009 mai este membru PNL.

"Nu sunt pe liste si nu am cerut nimanui vreun colegiu. Au existat doua propuneri de a candida, pe care le-am tratat cu discretie. Stiam la ce riscuri interne se supun cei care au facut propunerile. Nu o analiza a activitatii mele ca parlamentar a dus la excluderea de pe liste.

Cu atat mai putin faptul ca nu as mai fi membru PNL.(...) Nu analiza activitatii mele ma exclude de pe liste, ci relatia cu C. Antonescu. Voia domniei sale", scrie Adriana Saftoiu intr-un comentariu publicat pe voxpublica, comentariu in care precizeaza ca Sorin Rosca Stanescu este cel care va candida in colegiul in care ea a fost deputat de Prahova.

Adriana Saftoiu face o trecere in revista a momentelor, putine, in care s-a intersectat cu politicianul Crin Antonescu si semnaleaza cateva momente inedite care vorbesc de la sine despre caracterul acestuia.

Marginalizarea lui Ludovic Orban, cel care in 2009 "facea lobby pentru domnul natonescu" si "lua om cu om, convingandu-i sa il sustina", precum si a fostului lider PNL Calin Popescu Tariceanu, denota, in opinia sa, "un caracter mic si ranchiunos", care nu se potriveste deloc cu imaginea publica. "De ce? Pentru a fi sigur ca reduce sansele unei eventuale opozitii in conducerea partidului", explica aceasta atitudinea actualului lider PNL.

Totodata, Adriana Saftoiu dezvaluie ca, dupa congresul PNL din 2010, a avut o discutie cu Crin Antonescu in care acesta ii reprosa ca l-ar fi comparat cu Traian Basescu si ar fi sustinut ca el intentioneaza sa faca o alianta cu PSD, ceea ce, de altfel, s-a si intamplat.

"Din pacate, ceea ce a urmat mi-a dat dreptate. Cati dintre membrii PNL au stiut de alianta cu PSD si cati s-au simtit / se simt confortabil cu aceasta alianta? Putini, dar pe moment tot atat de putini au curajul sa se exprime. Frica de-a pierde un privilegiu paralizeaza", mai spune Adriana Saftoiu.

Aceasta ii reproseaza inca o data liderului PNL "dubla masura" aplicata in cazul Dan Voiculescu si Mona Musca, si spune ca nu se teme de repercusiunile posibile.

"Nu am a ma teme de un om caruia nu ii datorez nimic. Absolut nimic. Nici intrarea in PNL, nici castigarea colegiului, nici munca din Parlament. Iar, daca e vorba de respect, acesta se castiga, nu se impune", subliniaza Adriana Saftoiu.

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, a transmis...
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...