Adriana Saftoiu, catre Crin Antonescu: Respectul se castiga, nu se impune

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 22:20
8711 citiri
Adriana Saftoiu, catre Crin Antonescu: Respectul se castiga, nu se impune
Foto: ziuaveche.ro

Adriana Saftoiu, fost deputat, in prezent membru PNL, ii da replica lui Crin Antonescu la scurt timp dupa ce acesta s-a facut ca nu stie prea bine cine e si daca fosta sa colaboratoare la alegerile prezidentiale din 2009 mai este membru PNL.

"Nu sunt pe liste si nu am cerut nimanui vreun colegiu. Au existat doua propuneri de a candida, pe care le-am tratat cu discretie. Stiam la ce riscuri interne se supun cei care au facut propunerile. Nu o analiza a activitatii mele ca parlamentar a dus la excluderea de pe liste.

Cu atat mai putin faptul ca nu as mai fi membru PNL.(...) Nu analiza activitatii mele ma exclude de pe liste, ci relatia cu C. Antonescu. Voia domniei sale", scrie Adriana Saftoiu intr-un comentariu publicat pe voxpublica, comentariu in care precizeaza ca Sorin Rosca Stanescu este cel care va candida in colegiul in care ea a fost deputat de Prahova.

Adriana Saftoiu face o trecere in revista a momentelor, putine, in care s-a intersectat cu politicianul Crin Antonescu si semnaleaza cateva momente inedite care vorbesc de la sine despre caracterul acestuia.

Marginalizarea lui Ludovic Orban, cel care in 2009 "facea lobby pentru domnul natonescu" si "lua om cu om, convingandu-i sa il sustina", precum si a fostului lider PNL Calin Popescu Tariceanu, denota, in opinia sa, "un caracter mic si ranchiunos", care nu se potriveste deloc cu imaginea publica. "De ce? Pentru a fi sigur ca reduce sansele unei eventuale opozitii in conducerea partidului", explica aceasta atitudinea actualului lider PNL.

Totodata, Adriana Saftoiu dezvaluie ca, dupa congresul PNL din 2010, a avut o discutie cu Crin Antonescu in care acesta ii reprosa ca l-ar fi comparat cu Traian Basescu si ar fi sustinut ca el intentioneaza sa faca o alianta cu PSD, ceea ce, de altfel, s-a si intamplat.

"Din pacate, ceea ce a urmat mi-a dat dreptate. Cati dintre membrii PNL au stiut de alianta cu PSD si cati s-au simtit / se simt confortabil cu aceasta alianta? Putini, dar pe moment tot atat de putini au curajul sa se exprime. Frica de-a pierde un privilegiu paralizeaza", mai spune Adriana Saftoiu.

Aceasta ii reproseaza inca o data liderului PNL "dubla masura" aplicata in cazul Dan Voiculescu si Mona Musca, si spune ca nu se teme de repercusiunile posibile.

"Nu am a ma teme de un om caruia nu ii datorez nimic. Absolut nimic. Nici intrarea in PNL, nici castigarea colegiului, nici munca din Parlament. Iar, daca e vorba de respect, acesta se castiga, nu se impune", subliniaza Adriana Saftoiu.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...