Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adriana Saftoiu pune degetul pe rana PNL: Prea multe cartite in partid

Joi, 26 Martie 2009, ora 21:42
5122 citiri
Adriana Saftoiu pune degetul pe rana PNL: Prea multe cartite in partid

Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu, Adriana Saftoiu, considera ca PNL are mari probleme in ceea ce priveste "cartitele" din partid.

Saftoiu dezvaluie ca exista membri care intra chiar cu "telefoanele bagate in legatura cu jurnalistii, pentru ca acestia sa asculte in direct ce se discuta" la sedinte.

Insa, pe langa aceasta problema, liberalii mai au inca o problema: "fiecare spune cam cel il taie capul"

"E vorba, in primul rand, de faptul ca liberalii care apar in media nu reusesc sa prezinte mesaje unitare, atat intre ele cat si in raport cu pozitiile partidului...Practic, desi avem cativa vorbitori foarte buni, fiecare spune cam cel il taie capul, or, acest lucru este destul de pagubos in plan politic.

Trebuie ca aceste mesaje sa fie armonizate, pentru a contribui la conturarea unui profil cat mai coerent al PNL, ca partid. Alti membri marcanti nu sunt suficient de informati privind problemele momentului, pot sa va spun ca sunt unii lideri care nici ziarele nu le citesc, ceea ce nu e chiar laudabil", a declarat, pentru QMagazine, Adriana Saftoiu.

Deputatul liberal considera ca o alta problema cu care se confrunta partidul este cea a "cartitelor" care dau informatiile presei in timpul sedintelor, asa cum s-a intamplat si in cazul numirii in functia de purtator de cuvant a lui Varujan Vosganian.

"A doua mare problema este cea a 'cartitelor' din partid, prea multe, dupa parerea mea...Exista prea multe scurgeri de informatii catre presa, uneori acest lucru imbraca forme de-a dreptul halucinante. Spre exemplu, la sedinta de miercuri a Biroului Permanent, la cateva minute dupa ce domnul Vosganian a fost desemnat purtator de cuvant, directia de presa a PNL a inceput sa ne dea SMS-uri, in plina sedinta, prin care ne informa ca stirea este deja pe agentii.

Si asta este doar un exemplu. Exista lideri ai PNL care merg, probabil, pana la toaleta doar ca sa informeze presa ce decizii s-au luat, iar in unele cazuri nici macar asa nu se poate explica promptitudinea cu care se scurg informatiile. In acest caz, ramane doar ipoteza ca unii membri intra in sedinta cu telefoanele gata bagate in legatura cu jurnalistii, pentru ca acestia sa asculte in direct ce se discuta. Nu e rau ca exista relatii bune cu presa, dar cred ca in anumite cazuri se exagereaza!" mai spune Adriana Saftoiu.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Adriana Saftoiu, #PNL, #strategie comunicare, #cartite partid , #PNL