PNL, criticat din interior: Noi suntem de vina! Una am spus si alta am facut

Luni, 06 Iunie 2016, ora 10:29
9566 citiri
PNL, criticat din interior: Noi suntem de vina! Una am spus si alta am facut
Foto: Facebook/Adriana Saftoiu

Catalin Predoiu, candidatul liberal la Primaria Capitalei, nu este singurul responsabil pentru scorul prost obtinut in Bucuresti, sustine prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu, in timp ce deputatul Diana Tusa spune ca liberalii sunt singurii vinovati pentru esecul de duminica.

Asta dupa ce Catalin Predoiu a anuntat deja, duminica seara, ca isi va da demisia de la conducerea PNL Bucuresti, daca rezultatul slab obtinut la Capitala se confirma, iar locul sau ar putea fi ocupat de europarlamentarul Cristian Busoi, potrivit unor surse citate de News.ro. Catalin Predoiu a obtinut un scor de doar 10,74% la Primaria Generala, potrivit unor rezultate provizorii furnizate luni de BEC.

Intrebata, la RFI Romania, cine ar mai trebui sa-si asume aceasta responsabilitate, Adriana Saftoiu a spus ca "noi toti cei care am participat la luarile de decizii". Ea a mai precizat ca decizia de a iesi singur la declaratii, duminica seara, i-a apartinut lui Catalin Predoiu, el anuntand atunci ca isi va da demisia daca esecul se adevereste.

Adriana Saftoiu sustine ca se impun unele demisii la varful PNL, dupa rezultatul prost din Bucuresti.

"Intr-o anumita masura, da, probabil ca ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea sa ma antepronunt. Cu siguranta va fi o analiza, miercuri va avea loc si un Birou Politic. Probabil pana atunci se va decide cine, ce si cum", a afirmat liderul liberal.

La randul sau, deputatul PNL Diana Tusa a transmis, luni dimineata, un mesaj dur conducerii partidului, pe care il vede singurul vinovat pentru esecul la alegerile locale. Liberalii n-au oferit o alternativa reala la PSD, in opinia sa.

"Bucurestenii au vorbit si au vorbit clar! Noi, PNL, suntem de vina, nu altii! Una am spus si alta am facut! Noi am initiat criteriile de integritate si am sfarsit prin a defila cu persoane 'penale', (...) noi am stabilit reguli pentru desemnarea candidatilor, dar am luat deciziile in functie de interesele si sforile trase de unii si de altii. NOI nu am fost consecventi!

Ipocrizia a fost a noastra, alegatorii insa au ales ce li s-a oferit, iar PNL nu a oferit alternativa reala la PSD. Dar daca si acum vom da vina pe altii si vom ascunde gunoiul sub pres, noi vom fi responsabili de dezastrul din toamna!", a scris pe Facebook Diana Tusa.

D.T.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....