Saftoiu ar fi vrut sa candideze la Primaria Capitalei: Nu impartasesc ideile lui Marian Munteanu

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 16:13
4570 citiri
Saftoiu ar fi vrut sa candideze la Primaria Capitalei: Nu impartasesc ideile lui Marian Munteanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu a declarat, joi, ca, dupa retragerea lui Ludovic Orban din cursa electorala, ea a acceptat sa candideze la Primaria Capitalei, dar ca in final s-a optat pentru Marian Munteanu.

Saftoiu a relatat la Digi 24 ca, in luna februarie, cand Cristian Busoi s-a retras din postura de candidat al PNL, atat ea, cat si Catalin Predoiu au declinat inivitatia de candida, "mai ales ca Ludovic Orban isi dorea si era un candidat cu foarte mari sanse de castig", scrie News.ro.

Adriana Saftoiu a povestit si ceea ce s-a intamplat dupa retragerea lui Ludovic Orban.

"Eu am vorbit inclusiv cu domnul Predoiu, care este presedintele organizatiei de Bucuresti si care are o mare responsabilitate in aceasta campanie. Am spus atunci ca domnul Predoiu, fiind presedintele organizatiei de Bucuresti, ar avea cu siguranta sanse mari si sustinerea organizatiei. Domnul Predoiu a refuzat si atunci am spus ca accept sa candidez la Primaria Capitalei", a declarat Adriana Saftoiu.

Ea a confirmat ca luni, discutia in partid era pe variantele Catalin Predoiu sau Adriana Saftoiu.

Saftoiu a precizat ca despre propunerea de a candida Marian Munteanu a aflat cu putin timp inainte de sedinta comisiei de unificare a PNL de marti in care s-a facut oficial nominalizarea.

E oficial: Marian Munteanu, candidatul PNL la Capitala - a fost votat de conducerea liberalilor (Video)

Adriana Saftoiu a mentionat ca a participat la sedinta comisiei de unificare in care s-a decis candidatura si unde, spune ea, cel care s-a abtinut de la vot a fost deputatul Dan Motreanu.

Intrebata daca Marian Munteanu va fi sustinut in PNL, ea a afirmat ca partidul il va sprijini, pentru ca in primul rand este vorba de PNL, nu de persoana lui Marian Munteanu.

Despre o sustinere personala pentru Marian Munteanu, Adriana Saftoiu a spus: "Eu nu voi sprijini nimic din acele declaratii care nu au legatura cu valorile democratiei".

Adriana Saftoiu nu a dorit sa spuna daca il va vota pe Marian Munteanu. "Lasati-mi dreptul sa ma gandesc ce voi vota si cum voi vota. In mod evident voi vota PNL", a spus ea.

Intrebata cine este "sponsorul politic" al lui Marian Munteanu, Adriana Saftoiu a raspuns: "Eu nu pot decat sa il citez pe Marian Munteanu, care a spus ca a fost sunat de Teodor Atanasiu".

Marian Munteanu a dezvaluit cine i-a propus sa candideze la Primaria Capitalei

Nu impartaseste in totalitate solutiile propuse de Munteanu

Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu a declarat ca nu impartaseste in totalitate solutiile pe care le propune Marian Munteanu pentru Romania si s-a declarat convinsa de faptul ca acesta va clarifica intr-un mod sau altul anumite pozitii, mai ales ca ele "nasc discutii nu tocmai placute".

Adriana Saftoiu a comentat la afirmatiile lui Marian Munteanu potrivit carora in Romania este nevoie de o insurectie civica.

"Din pacate, nu impartasesc in totalitate solutiile pe care le propune Marian Munteanu pentru Romania. Spunea ca tara este in prag de dezastru, cuvantul este puternic, si ca solutia ar fi o insurectie civica. Eu sincer nu impartasesc aceasta solutie, cuvantul insurectie este o forma de lupta armata pentru a schimba un regim politic", a spus Adriana Saftoiu.

Ea a aratat ca este convinsa de faptul ca Marian Munteanu va clarifica intr-un mod sau altul anumite pozitii, mai ales ca aceste puncte de vedere "nasc discutii nu tocmai placute".

"Eu nu impartasesc asemenea solutii. Eu cred ca domnul Marian Munteanu crede in solutiile pe care le propune, sa nu il banuim ca nu ar stapani termenii", a mai declarat Saftoiu.

Adriana Saftoiu a povestit ca il cunoaste pe Marian Munteanu de dinainte de 1990, pentru ca au fost colegi de facultate.

"Prima data cand ne-am cunoscut, nu cred ca ma cunostea, a fost la o sedinta ASCR (Asociatia Studentilor Comunisti din Romania - n.red.). (...) Fiind seful ASCR, erau sedinte pe an in care erau prelucrate diverse directive. A fost o sedinta in care se facea o evaluare a studentilor, care trebuiau sa intre in ASCR, altii care erau puteau fi promovati mai departe in Partidul Comunist", a spus Adriana Saftoiu.

Intrebata daca il considera pe Marian Munteanu un simbol al Pietei Universitatii, Adriana Saftoiu a afirmat ca, "pentru multi din generatia sa, lucrurile au inceput sa fie puse sub semnul intrebarii".

"Desi spune ca i-a iertat pe mineri, cand a acceptat chiar sa apara langa Virgil Magureanu, si a fost aproape gata sa fie candidatul lui Virgil Magureanu, care facea parte din ce s-a intamplat la mineriada, a fost un semn de intrebare. Oricat de crestin si iertator ati fi, pentru multi din generatia mea a fost un semn de intrebare", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Ea a mentionat: "In anumite texte si discursuri ale lui Marian Munteanu nu suntem pe aceeasi lungime de unda si nu ii impartasesc ideile".

Mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academica Romana (SAR), Romani Criss si ACCEPT, au dat publicitatii un "Apel pentru democratie si valori europene", in care cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei.

PNL, somat sa-l retraga pe Munteanu: Ii dati ocazia sa isi expuna ideile nocive, discursul ortodox-fundamentalist

Semnatarii fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare "o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim".

Marian Munteanu "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar constitutionale", subliniaza semnatarii.

Marian Munteanu a fost validat, marti seara, de BPN al PNL drept candidat la Primaria Capitalei. Toti membrii BPN au votat in favoarea acestei candidaturi, cu exceptia lui Mircea Ionescu Quintus, care s-a abtinut de la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Saftoiu candidat Primarie Capitala, #Saftoiu Munteanu , #PNL