Adriana Saftoiu: Nu am sustinut numirea domnului Saftoiu la SIE

Marti, 04 August 2009, ora 23:10
2616 citiri
Adriana Saftoiu: Nu am sustinut numirea domnului Saftoiu la SIE

Fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu spune ca ea a fost printre persoanele care nu au sustinut numirea sotului sau, Claudiu Saftoiu, la conducerea Serviciului de Informatii Exterene (SIE) pentru ca nu l-a considerat "o optiune potrivita".

"Nu am niciun merit in punerea domnului Saftoiu la SIE. Sunt unul dintre oamenii care nu au sustinut numirea domnului Saftoiu la SIE. (...) Nu pentru ca domnul Saftoiu nu ar fi facut fata, personal consideram ca nu este o optiune potrivita.

Presedintele nu avea de ce sa ma asculte. Presedintele putea pune intrebari, deciziile ii apartineau", a declarat Adriana Saftoiu, la Antena3.

Basescu va gresi cand va promova oameni pe criterii de loialitate

Ca fosta consiliera de la Cotroceni, Saftoiu mai spune ca seful statului va gresi intotdeauna daca va pune criteriul loialitatii mai presus de cel al competentei.

"Eu cred ca intotdeauna vom gresi, cred ca va gresi si presedintele atunci cand va promova oameni mai mult pe criterii de loialitate, decat pe criterii de competenta", a mai spus Saftoiu.

Fost consilier prezidential pe probleme de politica interna al presedintelui Traian Basescu, Claudiu Saftoiu a fost numit in octombrie 2006 la conducerea Serviciului de Informatii Externe. Inca de la numirea in functie, au existat voci de pe scena politica care contestau numirea lui Claudiu Saftoiu in fruntea serviciului secret.

Demisia lui Saftoiu de la conducerea SIE a venit in urma afirmatiilor acestuia potrivit carora SIE detine tehnica proprie necesara interceptarilor convorbirilor telefonice, aspect interzis de lege, singurul serviciu cu atributii in acest sens fiind SRI.

Mai mult, Saftoiu a declarat ca interceptarile convorbirilor telefonice au fost efectuate cu acordul expres al procurorului general al Romaniei.

Ca urmare a afirmatiilor lui Claudiu Saftoiu, intreaga clasa politica a cerut demisia sefului SIE si clarificarea acestei situatii. Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea SIE in 19 martie 2007.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: Ziare.com