Saftoiu, atac la Basescu: E bine ca se desparte de PDL, intra in litera Constitutiei (Video)

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 14:15
5151 citiri
Saftoiu, atac la Basescu: E bine ca se desparte de PDL, intra in litera Constitutiei (Video)
Foto: Digi 24

Adriana Saftoiu a fost prezentata, luni, de catre presedintele PDL, Vasile Blaga, drept noul purtator de cuvant al partidului, ambii folosind acest prilejul pentru a-l ataca pe presedintele Traian Basescu, imputandu-i acestuia Miscarea Populara si insinuand ca pana sa se desparta de PDL seful statului ar fi incalcat Constitutia.

Vorbind despre despartirea lui Traian Basescu de PDL, Saftoiu a spus ca este o decizie buna.

"E bine ca o face la final de mandat, pentru ca intra in litera Constitutiei. (...) Am intrebat ce ar fi facut Traian Basescu daca Ion Iliescu, in perioada 2001-2004, ar fi facut o miscare populara si toti consilierii sai s-ar fi inscris? Raspunsul este: s-ar fi legat de zidurile Palatului Cotroceni. (...) Spiritul constitutional spune ca un presedinte se desparte de partide", a spus Adriana Saftoiu.

Adriana Saftoiu, noul purtator de cuvant al PDL

La randul sau, Vasile Blaga a explicat ca "Traian Basescu n-a fost extrem de implicat in viata partidului" si ca Miscarea Populara nu il intereseaza, deoarece "este o fundatie", fiind o constructie "facuta la nervi".

"Eu am vazut si ieri (duminica - n.red.), o fundatie care are obiective de centru-dreapta, declarate, asumate, am vazut cine era pe scena. Nu ma deranjeaza decat un singur lucru spus de liderul acestei contructii - constructie, hai sa fim seriosi, facuta la nervi.

(...) PDL are criterii de integritate, dar nu a avut criterii de competenta. Pe scena erau trei ministri propusi de PDL, sustinuti de PDL, care acum sunt consilieri prezidentiali, respectiv domnul Funeriu, domnul Dragoi si domnul Lazaroiu. Atunci am avut criterii?", s-a intrebat Blaga.

"Astazi am propus ca doamna Saftoiu, proaspat reintoarsa in PDL, sa indeplinesca functia de purtator de cuvant al partidului. Am lucrat impreuna exceptional de bine in perioada 2001-2004, am pus umarul la constructia acestui partid si am convingerea ca este cea mai buna pentru aceasta functie", a spus presedintele PDL, la inceputul conferintei de presa in care a fost prezentata Adriana Saftoiu.

Aceasta a fost director al Biroului de Presa al Partidului Democrat, in perioada 2001-2004, intrand in Parlament pe listele Aliantei DA.

"Este o provocare, (...) este foarte mult de munca, sper sa fiu eficienta", a declarat purtatorul de cuvant al PDL.

Intrebata ce parere are despre traseismul politic, Saftoiu a spus ca acesta "nu este foarte bun" si ca trebuie o legislatie care sa poata opri traseismul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Adriana Saftoiu atac Traian Basescu, #Saftoiu Basescu despartire PDL, #Vasile Blaga Basescu PDL, #Adriana Saftoiu purtator cuvant PDL , #Traian Basescu