Videanu, in arest: Ce spune avocatul lui

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 10:50
4451 citiri
Videanu, in arest: Ce spune avocatul lui

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei arestat preventiv sambata intr-un dosar disjuns din dosarul ANRP al Alinei Bica, isi sustine nevinovatia si afirma ca masura este disproportionata in raport cu faptele de care este acuzat, a declarat avocatul Cristian Ene.

"Am declarat contestatie, asteptam motivarea pentru a fi prezenti in fata completului de 2 judecatori sa probam ca aceasta masura a arestului preventiv e disproportionata in raport cu datele (....) Trebuia respinsa aceasta propunere in integralitate, deoarece nu sunt indicii care sa arate un interes de a afecta urmarirea penala pe viitor", a declarat Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videanu, la postul B1TV, referindu-se la propunerea de arestare preventiva a clientului sau.

Adriean Videanu a fost ridicat de acasa si a ajuns in arestul Politiei Capitalei

Avocatul nu a putut sa ofere mai multe informatii cu privire la modul in care Adriean Videanu si-a sustinut nevinovatia in fata judecatorilor, spunand ca declaratia a fost luata in camera de consiliu si nu are caracter public. Totusi, avocatul a spus ca Adriean Videanu "si-a sustinut lipsa de implicare in acea activitate, descrisa de procurori ca fiind complicitate la abuz in serviciu".

Cristian Ene a mai afirmat ca in dosar nu este vorba de vreun denunt, ci "sunt prezentate doar niste interpretari in legatura cu anumite proceduri si documente".

Videanu si-a lasat actiunile puse sub sechestru sotiei si copilului - referat DNA

Avocatul a mai sustinut ca inca de la momentul in care s-a instituit sechestrul pe cele 80 de actiuni, din cele 15.000, despre care acum procurorii sustin ca a fost ridicat ilegal, Adriean Videanu nu mai era proprietarul acelor actiuni.

"Asteptam motivarea (...) Vom aduce documente sa aratam aceste aspect. Domnul Videanu nu mai avea nici o actiune la momentul la care s-a instituit sechestrul. Nu are nicio participare, se considera nevinovat in raport cu aceste acuzatii", a mai declarat avocatul.

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...