Videanu, in arest: Ce spune avocatul lui

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 10:50
4511 citiri
Videanu, in arest: Ce spune avocatul lui
Foto: Realitatea TV

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei arestat preventiv sambata intr-un dosar disjuns din dosarul ANRP al Alinei Bica, isi sustine nevinovatia si afirma ca masura este disproportionata in raport cu faptele de care este acuzat, a declarat avocatul Cristian Ene.

"Am declarat contestatie, asteptam motivarea pentru a fi prezenti in fata completului de 2 judecatori sa probam ca aceasta masura a arestului preventiv e disproportionata in raport cu datele (....) Trebuia respinsa aceasta propunere in integralitate, deoarece nu sunt indicii care sa arate un interes de a afecta urmarirea penala pe viitor", a declarat Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videanu, la postul B1TV, referindu-se la propunerea de arestare preventiva a clientului sau.

Adriean Videanu a fost ridicat de acasa si a ajuns in arestul Politiei Capitalei

Avocatul nu a putut sa ofere mai multe informatii cu privire la modul in care Adriean Videanu si-a sustinut nevinovatia in fata judecatorilor, spunand ca declaratia a fost luata in camera de consiliu si nu are caracter public. Totusi, avocatul a spus ca Adriean Videanu "si-a sustinut lipsa de implicare in acea activitate, descrisa de procurori ca fiind complicitate la abuz in serviciu".

Cristian Ene a mai afirmat ca in dosar nu este vorba de vreun denunt, ci "sunt prezentate doar niste interpretari in legatura cu anumite proceduri si documente".

Videanu si-a lasat actiunile puse sub sechestru sotiei si copilului - referat DNA

Avocatul a mai sustinut ca inca de la momentul in care s-a instituit sechestrul pe cele 80 de actiuni, din cele 15.000, despre care acum procurorii sustin ca a fost ridicat ilegal, Adriean Videanu nu mai era proprietarul acelor actiuni.

"Asteptam motivarea (...) Vom aduce documente sa aratam aceste aspect. Domnul Videanu nu mai avea nici o actiune la momentul la care s-a instituit sechestrul. Nu are nicio participare, se considera nevinovat in raport cu aceste acuzatii", a mai declarat avocatul.

#avocat Videanu arestat preventiv, #Cristian Ene avocat Videanu arestat, #Videanu sechestru arestat , #arest