Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 10:53
3531 citiri
Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, acuzat de complicitate la abuz in serviciu in dosarul Bica 2, s-a prezentat, vineri, la Sectia 12 de Politie din Capitala, ca urmare a masurii de control judiciar impuse de judecatori in schimbul arestarii preventive.

Videanu a refuzat sa dea declaratii in fata jurnalistilor, spunand ca "justitia nu se face pe televiziuni", ci "in fata procurorilor si in sala de judecata".

In ciuda insistentelor jurnalistilor, Adriean Videanu a refuzat sa raspunda la intrebari sau sa faca orice comentariu cu privire la dosarul in cauza.

El a iesit dupa circa o jumatate de ora. "O sa va dezamagesc: nu o sa fac niciun fel de declaratii", a declarat acesta la iesire, precizand doar ca a indeplinit procedura prevazuta de lege in acest dosar.

Intrebat de jurnalisti, Adriean Videanu a precizat ca sotia sa, Miorita, se afla la DNA pentru audieri in calitate de martor.

"De ce insistati? Nu va spun absolut nimic, spun numai in fata procurorilor", a declarat fostul ministru inainte de a urca in masina.

Instanta suprema a decis vineri dimineata inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar. Astfel, pana in data de 6 aprilie, adica timp de 60 de zile, Adriean Videanu va fi obligat, printre altele, sa se prezinte regulat la politie, sa nu paraseasca localitatea fara sa ii anunte pe procurori si sa nu ii contacteze, direct sau indirect, pe ceilalti inculpati in dosar sau pe martori.

Adriean Videanu a scapat de arest si este deja acasa

Decizia instantei supreme a fost luata in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica, in care Videanu este anchetat pentru complicitate la abuz in serviciu.

Videanu ar fi fost ajutat de Alina Bica sa i se ridice nelegal un sechestru pe niste actiuni Titan Mar pe care le-a vandut ulterior.

Tot joi noapte ICCJ a hotarat ca Alina Bica, Dorin si Alin Cocos, precum si Florentin Mihailescu sa ramana in arest preventiv.

C.B.

Citeste si:
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Alexandra Văcaru în seara precedentă grevei STB. Nicușor Dan susține că i-a văzut apelul,...
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...