Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 10:53
3725 citiri
Videanu, prima vizita la politie: Justitia nu se face pe televiziuni (Video)
Foto: B1 TV

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, acuzat de complicitate la abuz in serviciu in dosarul Bica 2, s-a prezentat, vineri, la Sectia 12 de Politie din Capitala, ca urmare a masurii de control judiciar impuse de judecatori in schimbul arestarii preventive.

Videanu a refuzat sa dea declaratii in fata jurnalistilor, spunand ca "justitia nu se face pe televiziuni", ci "in fata procurorilor si in sala de judecata".

In ciuda insistentelor jurnalistilor, Adriean Videanu a refuzat sa raspunda la intrebari sau sa faca orice comentariu cu privire la dosarul in cauza.

El a iesit dupa circa o jumatate de ora. "O sa va dezamagesc: nu o sa fac niciun fel de declaratii", a declarat acesta la iesire, precizand doar ca a indeplinit procedura prevazuta de lege in acest dosar.

Intrebat de jurnalisti, Adriean Videanu a precizat ca sotia sa, Miorita, se afla la DNA pentru audieri in calitate de martor.

"De ce insistati? Nu va spun absolut nimic, spun numai in fata procurorilor", a declarat fostul ministru inainte de a urca in masina.

Instanta suprema a decis vineri dimineata inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar. Astfel, pana in data de 6 aprilie, adica timp de 60 de zile, Adriean Videanu va fi obligat, printre altele, sa se prezinte regulat la politie, sa nu paraseasca localitatea fara sa ii anunte pe procurori si sa nu ii contacteze, direct sau indirect, pe ceilalti inculpati in dosar sau pe martori.

Adriean Videanu a scapat de arest si este deja acasa

Decizia instantei supreme a fost luata in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica, in care Videanu este anchetat pentru complicitate la abuz in serviciu.

Videanu ar fi fost ajutat de Alina Bica sa i se ridice nelegal un sechestru pe niste actiuni Titan Mar pe care le-a vandut ulterior.

Tot joi noapte ICCJ a hotarat ca Alina Bica, Dorin si Alin Cocos, precum si Florentin Mihailescu sa ramana in arest preventiv.

C.B.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...