Opinii: Cei sase tapi remaniati

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 20:15
4428 citiri
Opinii: Cei sase tapi remaniati
foto: Arhiva

Guvernul Boc s-a remaiat. Ca un ciorap deja facut praf pe care Croitorasul cel Viteaz incearca totusi sa-l mai poarte. Sase dintr-o lovitura: Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru si Gabriel Sandu. Sase tapi ispasitori care trageau in jos intregul Guvern.

Numai sase vinovati pentru pseudo-viata pe care au ajuns sa o traiasca zeci de milioane de romani. Sase vinovati pentru tinerii care au trantit usa cand au parasit Romania, pentru medicii care au plecat sa-si respecte juramantul pe alte meleaguri, pentru copiii ucisi de un sistem sanitar aflat in putrefactie.

Numai sase vinovati pentru condamnarea la moarte a pensionarilor, pentru ignorarea educatiei, pentru terfelirea justitiei si a culturii, pentru banii furati cu acte in regula, pentru un jaf national, foarte transparent.

Sase vinovati si inca un an de austeritate! "Trebuie sa aveti capacitatea de a le explica romanilor ca avem nevoie de inca un an de austeritate", le-a spus Basescu noilor ministrii.

Adica trebuie sa dati bine din gura, sa-i mai prostim pe astia inca un an. Apoi vine 2012, an electoral, apar banii, cel putin pentru campanie, brusc se termina criza sau se atenueaza si poate mai dau o lovitura de stampila Romaniei.

Ce se va intampla de acum incolo? Nimic. Nimic nou, nimic bun. Unii spun ca Boc ar fi trebuit sa-si dea demisia. De ce? Cum ar fi salvat acest gest Romania de la moarte? Este doar o chestiune de perceptie. Boc este doar o marioneta si isi face foarte bine treaba de papusa cu sfori.

Remanierea aceasta nu este altceva decat un exercitiu de imagine, o metoda de a mai hrani masele cu sange portocaliu, de a arata tuturor o executie in piata principala, prin care sa demonstreze poporului o falsa responsabilitate.

Au fost remaniate ministerele principale ale Guvernului. Oare nu cumva asta inseamna o recunoastere, ascunsa, a esecului actualului Cabinet? Nu se incearca oare o mica reparatie, acum cand economia intra intr-o perioada foarte delicata?

Oare de ce intr-o perioada de criza, ministrul Finantelor nu a fost un membru PD-L? Pentru ca degetul amenintator al poporului sa nu stigmatizeze partidul si asa handicapat.

De ce vine aceasta remaniere acum, cu o luna inainte de motiunea de cenzura? A devenit Parlamentul un teren de nisipuri miscatoare?

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...