Opinii: Cei sase tapi remaniati

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 20:15
4456 citiri
Opinii: Cei sase tapi remaniati
foto: Arhiva

Guvernul Boc s-a remaiat. Ca un ciorap deja facut praf pe care Croitorasul cel Viteaz incearca totusi sa-l mai poarte. Sase dintr-o lovitura: Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru si Gabriel Sandu. Sase tapi ispasitori care trageau in jos intregul Guvern.

Numai sase vinovati pentru pseudo-viata pe care au ajuns sa o traiasca zeci de milioane de romani. Sase vinovati pentru tinerii care au trantit usa cand au parasit Romania, pentru medicii care au plecat sa-si respecte juramantul pe alte meleaguri, pentru copiii ucisi de un sistem sanitar aflat in putrefactie.

Numai sase vinovati pentru condamnarea la moarte a pensionarilor, pentru ignorarea educatiei, pentru terfelirea justitiei si a culturii, pentru banii furati cu acte in regula, pentru un jaf national, foarte transparent.

Sase vinovati si inca un an de austeritate! "Trebuie sa aveti capacitatea de a le explica romanilor ca avem nevoie de inca un an de austeritate", le-a spus Basescu noilor ministrii.

Adica trebuie sa dati bine din gura, sa-i mai prostim pe astia inca un an. Apoi vine 2012, an electoral, apar banii, cel putin pentru campanie, brusc se termina criza sau se atenueaza si poate mai dau o lovitura de stampila Romaniei.

Ce se va intampla de acum incolo? Nimic. Nimic nou, nimic bun. Unii spun ca Boc ar fi trebuit sa-si dea demisia. De ce? Cum ar fi salvat acest gest Romania de la moarte? Este doar o chestiune de perceptie. Boc este doar o marioneta si isi face foarte bine treaba de papusa cu sfori.

Remanierea aceasta nu este altceva decat un exercitiu de imagine, o metoda de a mai hrani masele cu sange portocaliu, de a arata tuturor o executie in piata principala, prin care sa demonstreze poporului o falsa responsabilitate.

Au fost remaniate ministerele principale ale Guvernului. Oare nu cumva asta inseamna o recunoastere, ascunsa, a esecului actualului Cabinet? Nu se incearca oare o mica reparatie, acum cand economia intra intr-o perioada foarte delicata?

Oare de ce intr-o perioada de criza, ministrul Finantelor nu a fost un membru PD-L? Pentru ca degetul amenintator al poporului sa nu stigmatizeze partidul si asa handicapat.

De ce vine aceasta remaniere acum, cu o luna inainte de motiunea de cenzura? A devenit Parlamentul un teren de nisipuri miscatoare?

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, despre audierea lui Coldea la DNA: ”Lucrurile sunt într-o normalitate”
Ciolacu, despre audierea lui Coldea la DNA: ”Lucrurile sunt într-o normalitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 23 mai, întrebat despre situaţia fostului şef din Serviciul Român de Informaţii Florian Coldea, chemat la DNA, că ”lucrurile sunt într-o...
Avertismentul lui Traian Băsescu: Alegerile ar putea fi contestate
Avertismentul lui Traian Băsescu: Alegerile ar putea fi contestate
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, 23 mai, că dacă PMP nu primeşte banii de subvenţie ca urmare a deciziilor favorabile primite în justiţie, nu poate decât să conteste...
#remaniere guvern Boc, #ministri remaniati Boc, #exercitiu imagine guvern, #basescu remaniere , #Emil Boc