Opinii: Cei sase tapi remaniati

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 20:15
4297 citiri
Opinii: Cei sase tapi remaniati

Guvernul Boc s-a remaiat. Ca un ciorap deja facut praf pe care Croitorasul cel Viteaz incearca totusi sa-l mai poarte. Sase dintr-o lovitura: Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru si Gabriel Sandu. Sase tapi ispasitori care trageau in jos intregul Guvern.

Numai sase vinovati pentru pseudo-viata pe care au ajuns sa o traiasca zeci de milioane de romani. Sase vinovati pentru tinerii care au trantit usa cand au parasit Romania, pentru medicii care au plecat sa-si respecte juramantul pe alte meleaguri, pentru copiii ucisi de un sistem sanitar aflat in putrefactie.

Numai sase vinovati pentru condamnarea la moarte a pensionarilor, pentru ignorarea educatiei, pentru terfelirea justitiei si a culturii, pentru banii furati cu acte in regula, pentru un jaf national, foarte transparent.

Sase vinovati si inca un an de austeritate! "Trebuie sa aveti capacitatea de a le explica romanilor ca avem nevoie de inca un an de austeritate", le-a spus Basescu noilor ministrii.

Adica trebuie sa dati bine din gura, sa-i mai prostim pe astia inca un an. Apoi vine 2012, an electoral, apar banii, cel putin pentru campanie, brusc se termina criza sau se atenueaza si poate mai dau o lovitura de stampila Romaniei.

Ce se va intampla de acum incolo? Nimic. Nimic nou, nimic bun. Unii spun ca Boc ar fi trebuit sa-si dea demisia. De ce? Cum ar fi salvat acest gest Romania de la moarte? Este doar o chestiune de perceptie. Boc este doar o marioneta si isi face foarte bine treaba de papusa cu sfori.

Remanierea aceasta nu este altceva decat un exercitiu de imagine, o metoda de a mai hrani masele cu sange portocaliu, de a arata tuturor o executie in piata principala, prin care sa demonstreze poporului o falsa responsabilitate.

Au fost remaniate ministerele principale ale Guvernului. Oare nu cumva asta inseamna o recunoastere, ascunsa, a esecului actualului Cabinet? Nu se incearca oare o mica reparatie, acum cand economia intra intr-o perioada foarte delicata?

Oare de ce intr-o perioada de criza, ministrul Finantelor nu a fost un membru PD-L? Pentru ca degetul amenintator al poporului sa nu stigmatizeze partidul si asa handicapat.

De ce vine aceasta remaniere acum, cu o luna inainte de motiunea de cenzura? A devenit Parlamentul un teren de nisipuri miscatoare?

Citeste si:
Cioloș exclude ca USR PLUS să revină la guvernare dacă Florin Cîțu rămâne premier: "Sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR"
Cioloș exclude ca USR PLUS să revină la guvernare dacă Florin Cîțu rămâne premier: "Sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR"
Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat că, dacă Florin Cîțu câștigă congresul PNL și devine președintele formațiunii, USR PLUS exclude în continuare intrarea la guvernare...
Zeci de parlamentari și primari din tabăra Orban îi cer demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier. Demersul, făcut cu doar câteva zile înainte de Congresul PNL
Zeci de parlamentari și primari din tabăra Orban îi cer demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier. Demersul, făcut cu doar câteva zile înainte de Congresul PNL
Peste 50 de parlamentari, 13 primari și viceprimari de municipii, doi europarlamentari și doi președinți de CJ din echipa lui Ludovic Orban s-au reunit pentru a-i solocita lui Florin Cîțu...
Sursa: Ziare.com