Adriean Videanu prelungeste subventiile pentru compania lui Ioan Niculae

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 07:29
2077 citiri
Adriean Videanu prelungeste subventiile pentru compania lui Ioan Niculae

Guvernul va continua sa acorde subventii in energie, intr-un mod mascat, principalul beneficiar al acesteia fiind patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, cel care este proprietarul celor mai multe combinate chimice din tara.

Omul de afaceri se bucura, prin lege, de gaz ieftin, livrat de compania de stat Romgaz, in calitate de consumator intreruptibil. Desi aceasta facilitate ar trebui sa expire in luna octombrie, Executivul ar putea prelungi aceast serviciu.

"Foarte important e ca Guvernul sa mentina setul de masuri pe care le-a luat, astfel incat sa incurajeze zona de productie industriala si anume: asigurarea unor input-uri la energie si la gaze rezonabile pentru tot ce inseamna zona industriala si consumatorul intreruptibil", a declarat ministrul Economiei, Adrian Videanu, citat de Financiarul.

Videanu vorbeste practic de resursele ieftine de energie, in cazul acesta gazul din productia interna.

Niculae va cumpara mia de metri cubi de gaze doar cu 165 de dolari, in timp ce majoritatea consumatorilor industriali sunt nevoiti sa combine materia prima interna cu cea din Rusia, care costa 350-360 de dolari.

De aceasta facilitate va mai beneficia si combinatul Azomures Tg. Mures, controlat de turcii de la Transworld Fertilizers Holding.

Autoritatile romane sustin ca sprijina economia autohtona in aceasta perioada de criza, dar favorizeaza doar o mana de companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Adriean Videanu, #acordare subventii, #ioan niculae , #energie