Adriean Videanu: Avem nevoie de sase luni pentru relansarea economica

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 20:03
1497 citiri
Adriean Videanu: Avem nevoie de sase luni pentru relansarea economica

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, este de parere ca Guvernul are nevoie de sase luni pentru a redresa Romania.

Politicianul a explicat, la Realitatea Tv, ca se doreste luare acelor "masuri care sunt necesare ca Romania sa depaseasca criza, nu sa o adanceasca...Sunt tari care au ajuns la un nivel de inflatie de 20%, nu era nicio problema sa facem asta", insa "cand ai un pacient in stare crunta, mai intai il stabilizezi, apoi il operezi".

"Inclusiv UE si FMI au revizuit in martie 2009 cresterea economica pentru foarte multe tari, nimeni nu a anticipat caderea economica. Ce trebuie sa facem acum: o noua filozofie fiscala care sa duca la relansarea economiei Romaniei", a spus ministrul Economiei.

In orice caz, "daca nu aveam inundatia, in trimestrul trei ajungeam la 0, la stabilizarea situatiei".

Din fericire, crede acesta, "Romania nu a majorat fiscalitatea, a marit baza de impozitare. Eu in continuare cred in acele masuri de restructurare a masurilor fiscale, de atat avem nevoie, de sase luni".

"Nu exista alta sansa decat relansarea economica, iar singura sansa este cota unica", a precizat Vidanu, subliniind totusi ca "PD-L nu renunta la cota unica, insa cuantumul este o tema care se poate discuta, depinde de discutiile cu FMI. FMI nu impune, tu esti cel care te duci cu o economie fiscala care sa te duca la un anumit deficit bugetar".

Acum, "cota unica ramane, asupra cunatumului cotei unice prim-ministrul anunta atunci cand guvernul va decide asupra noii filozofii".

In ceea ce priveste rapoartele din presa potrivit carora firma pe care o are a cerut consultanta de la UE cu rpivire la o finantare din fonduri europene, Videanu a precizat: "Am un business care ma face independent de oricine, nu l-am ascuns niciodata, e la vedere...Evident ca raspunsul a fost unul ca am dreptul legal sa fac asta, autoritatile romane au dreptul sa decida daca e legal, eu am luat decizia sa nu se aplice pentru aceste fonduri".

#Videanu relansare economica, #videanu economie, #videanu TVA, #Videanu cota unica , #ministrul Economiei