Ajutor de 218 milioane de lei pentru RAAN Drobeta Turnu Severin

Vineri, 21 August 2009, ora 21:05
1942 citiri
Ajutor de 218 milioane de lei pentru RAAN Drobeta Turnu Severin

Regia Autonoma de Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu-Severin va beneficia in urmatoarea perioada de un ajutor de la stat in valoare de 218 de milioane de lei, a anuntat, vineri, la Targu Jiu, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Ajutorul de la stat este solutia gasita si de aceasta data de reprezentantii Ministerului Economiei pentru ca societatea din Drobeta Turnu Severin sa poata sa-si achite toate datoriile, inclusiv cele catre bugetul statului si catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Ajutorul de la stat in valoare de 218 milioane de lei este solutia deblocarii celor doua unitati economice, SNLO si RAAN, si va fi alocat la jumatatea lunii septembrie, dupa ce va avea loc rectificarea bugetara.

"Este o situatie delicata, criza economica si am gasit solutiile sa deblocam relatia RAAN -SNLO. Odata cu rectificarea bugetului, se va acorda un ajutor de stat care este eligibil RAAN-ului.

Ajutorul de la stat este o solutie in cazul celor doua societati si cele 218 milioane de lei vor contribui la stingerea obligatiilor bugetare intre cele doua societati. Inclusiv acest lucru l-am notificat FMI si am argumentat acordarea ajutorului. RAAN in primele sase luni ale acestui an este pe plus si este un lucru important in ceea ce priveste activitatea acestei societati. Se datoreaza bunului managemnet al conducerii de acolo", a sustinut ministrul Adriean Videanu la Targu-Jiu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a intalnit vineri, la Targu Jiu, cu sefii din minerit si energie din Gorj, iar discutiile au durat peste doua ore.

In prima parte a zilei, ministrul a fost in Valea Jiului, unde a discutat despre restructurarea Companiei Nationale a Huilei Petrosani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#ajutor stat RAAN, #RAAN Drobeta Turnu Severin, #Adriean Videanu RAAN , #ministrul Economiei