Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele 23 de CET-uri au rezerve suficiente pentru toata iarna

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 10:54
1874 citiri
Cele 23 de CET-uri au rezerve suficiente pentru toata iarna

Dupa ce Rusia a sistat complet livrarea de gaze si catre Romania, miercuri dimineata, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca stocurile sunt suficiente pentru a trece peste aceasta iarna.

In prezent, 23 de CET-uri se afla in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor, iar Ministerul Economiei are in administrare 16 CET-uri, a mai precizat acesta. De asemenea, directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu, a declarat miercuri ca a transmis Ministerului Economiei date despre stocurile companiei, informeaza NewsIn.

"Avem logistica, rezervele si capacitatea de a produce cantitatea de carbune energetic inferior necesar Romaniei, pentru a traversa criza energetica", a precizat Eugen Davidoiu. Si compania Petrom este pregatita sa furnizeze, contra cost, aproximativ 70-75 kilotone de pacura pentru CET-uri, pana la sfarsitul lunii ianuarie, potrivit reprezentantilor companiei.

Adriean Videanu a declarat miercuri ca a fost sistata livrarea gazelor prin statia Mediesul Aurit, la ora 08.53, prin care intrau 2,5 milioane metri cubi gaze pe zi. Totodata, ministerul Economiei a anuntat marti dimineata ca gigantul rus Gazprom a sistat complet livrarile de gaze prin statia Iasccea 2 si prin urmare statia a fost inchisa pentru a evita depresurizarea. Cantitatea de gaze naturale intrata prin acest punct era de 4,7 milioane mc/zi.

De asemenea, Rusia a incetat complet miercuri tranzitul de gaz destinat Europei pe teritoriul ucrainean, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei ucrainene a hidrocarburilor, Naftogaz, Valentin Zemlianski citat de AFP. Cel mai mare producator de gaze din lume, Gazprom, a sistat de la 1 ianuarie 2009 furnizarea de gaz pentru Ucraina, in urma unei dispute contractuale.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#Adriean Videanu, #asigura rezerve, #Romania, #Petrom carbune , #ministrul Economiei