Videanu: Decizia de oportunitate a luat-o Guvernul, nu eu singur. Inclusiv Ponta

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 19:14
2830 citiri
Videanu: Decizia de oportunitate a luat-o Guvernul, nu eu singur. Inclusiv Ponta
Foto: B1 Tv

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat ca decizia de oportunitate economica din perioada mandatului sau, in cazul Romgaz, a fost luata la nivel de Guvern.

"Pun toate informatiile pe care le am la dispozitia DIICOT in acest caz. Niciodata nu am fost acuzat de coruptie cand am detinut functii publice. Nu este nici cazul de fata. In timpul mandatului meu, decizia a fost la nivel de guvern, din care a facut parte si actualul prim-ministru", a precizat democrat-liberalul, luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Fostul ministru al Economiei din perioada decembrie 2008-septembrie 2010 a spus ca, in anul 2009, principala preocupare a Executivului a reprezentat-o conservarea locurilor de munca la nivel national, in contextul crizei, iar in acelasi an au fost doua domenii cu crestere economica - energia si productia industriala.

Totodata, Videanu a comentat si acuzatiile ca ar fi produs pagube Romgaz, aratand ca, in anii 2007, 2008 si 2009, profitul companiei a fost de cate 3,2 miliarde de lei, in timp ce, in anul 2010, profitul a fost de 3,5 miliarde de lei.

"Eu cred ca decizia de oportunitate a luat-o Guvernul Romaniei si nu eu singur", a subliniat fostul ministru al Economiei.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

Seful DIICOT a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv presedintele Romaniei, cu cereri de incepere a urmaririi penale impotriva fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Cei doi sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care acestia aveau calitatea de ministru al Economiei.

#Adriean Videanu acuzatii DIICOT, #DIICOT urmarire penala Videanu, #Videanu oportunitati economice Romgaz, #Videanu pierderi Romgaz , #ministrul Economiei