Videanu: Expertiza nu arata ca as fi prejudiciat Primaria

Luni, 01 Iunie 2009, ora 21:24
1217 citiri
Videanu: Expertiza nu arata ca as fi prejudiciat Primaria

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat luni ca, potrivit raportului de expertiza pe care l-a primit, nu s-a descoperit niciun prejudiciu.

Videanu a facut referire la decizia Tribunalului Bucuresti prin care, impreuna cu alti functionari, ar trebui sa returneze Primariei Bucuresti 5 milioane de lei.

"In ceea ce priveste mizeria intretinuta in ultima perioada legata de "borduriada" din Bucuresti, am sa readuc in amintea tuturor ceea ce a retinut Curtea de Conturi in 14 mai 2008, prin incheierea de dispozitie a controlului efectuat la Primaria Capitalei.

Au fost retinute patru lucruri: un potential prejudiciu la achizitia unui teren pentru realizarea adapostului de caini la Mihailesti, un potential prejudiciu la decontarea unor lucrari de infrastructura, un potential prejudiciu pentru neincasarea contributiilor de asigurari sociale la consilierii generali si un potential prejudiciu pentru neagajarea persoanelor cu handicap. Astea sunt cele patru aspecte retinute de controlul Curtii de Conturi", a declarat Videanu.

Ministrul ar urma sa sa inapoieze aproximativ 87.000 euro, potrivit propriilor calcule.

"Azi dimineata (n.r. luni) am primit raportul de expertiza, cerut de Tribunalul Bucuresti, atat pentru ceea ce inseamna achizitia terenului din Mihailesti, cat si raportul de expertiza pentru ceea ce inseamna decontarea lucrarilor de infrastructura.

In ambele, se concluzioneaza ca nu rezulta niciun prejudiciu, nici in ceea ce inseamna achizitia terenului de la Mihailesti si nici in ceea ce inseamna decontarea lucrarilor. Nu vreau sa acuz instanta, ci vreau sa acuz pe cei care au intretinut acest scandal. Unii s-au grabit sa ma condamne in exprimarile publice pe care le-au facut", a mentionat Videanu.

Potrivit acestuia, procesul intre Curtea de Conturi si Primaria Capitalei este un proces civil si nu are nicio conotatie penala.

"Sper ca lucrurile sa se clarifice. Este un subiect despre care nu imi face placere sa mai vorbesc. Niciodata nu voi comenta o decizie a instantei", a afirmat Videanu.

In concluziile raportului de expertiza, prezentat presei de Videanu in cadrul conferintei, (care priveste achizitia terenului din Mihailesti si decontarea lucrarilor de infrastructura) se arata ca "lucrarile pe toate arterele sunt de buna calitate.

Cheltuielile efectuate pentru obiectivele controlate sunt mai mici decat bugetele alocate" si ca "valoarea terenului de la Mihailesti este de 952.946 lei, valoarea terenului si a constructiilor este de 5.805.886 lei".

Potrivit unui comunicat emis vineri de ministerul de resort, Adriean Videanu va ataca sentinta civila pronuntata de Tribunalul Bucuresti prin care acesta, alaturi de alti functionari publici din Primarie, este obligat sa inapoieze in jur de 5 milioane de lei.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Videnau despagubiri Primarie, #Videanu borduri Capitala , #ministrul Economiei