Videanu lanseaza, la Bruxelles, candidatura Romaniei pentru ACER

Marti, 02 Iunie 2009, ora 19:38
1262 citiri
Videanu lanseaza, la Bruxelles, candidatura Romaniei pentru ACER

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, lanseaza, marti, la Bruxelles candidatura oficiala a Romaniei pentru gazduirea sediului Agentiei Europene de Cooperare a Autoritatilor de Reglementare in domeniul Energiei (ACER).

Contracandidatele Romaniei pentru gazduirea sediului agentiei sunt Slovacia si Slovenia. Conform acordului de la Consiliul European din decembrie 2003, se va da prioritate noilor state membre in gazduirea sediilor agentiile europene nou infiintate, precizeaza Ministerul Economiei (ME) in comunicat.

Potrivit ME, intre argumentele Romaniei pentru sustinerea candidaturii se afla faptul ca, in negocierile asupra Pachetului Energie-Piata Interna, Romania a fost unul dintre statele membre care a avut o pozitie echilibrata, orientata spre gasirea unui compromis care sa fie acceptabil de larga majoritate a statelor membre.

ME mai precizeaza in comunicat ca piata romaneasca a energiei este deschisa si transparenta, fiind integral aplicate prevederile celui de-al doilea pachet legislativ in domeniul energiei.

De asemenea, "un numar important de companii energetice europene lucreaza deja pe piata romaneasca, piata functioneaza sub reglementarea unei autoritati independente, Romania detine o pozitie geo-strategica importanta pentru dezvoltarea rutelor si surselor energetice alternative pentru UE, tara noastra nu mai gazduieste sediul unei alte agentii europene, iar Bucurestiul este o locatie europeana accesibila din punct de vedere al conexiunilor de transport cu restul Europei si ofera un standard de viata bun", se arata in comunicat.

Infiintarea ACER este una dintre prevederile pachetul legislativ privind piata interna de energie electrica si gaze naturale, publicat de Comisia Europeana in septembrie 2007 si adoptat de Parlamentul European in luna aprilie a anului in curs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Adriean Videanu Bruxelles, #camdidatura Romania ACER , #ministrul Economiei