Videanu: Ministerul Economiei va infiinta un Departament de Relansare Economica

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 13:53
892 citiri
Videanu: Ministerul Economiei va infiinta un Departament de Relansare Economica
Foto: Arhiva

Adriean Videanu a anuntat ca ministerul Economiei analizeaza infiintarea unui Departament de Relansare Economica. Ministrul nu stie insa cati angajati va avea departamentul.

"Ministerul Economiei incepe in aceasta luna consultarile publice pentru posibilitatea de relansare economica a Romaniei. Guvernul va sustine mentienrea cotei unice tocmai pentru a stimula economia. Romania are nevoie de o noua filosofie fiscala, simpla, clara, coerenta, care sa stimuleze mediul economic", a mentionat Videanu.

De asemenea, Videanu considera ca sectorul privat este cel care poate sa redea sansa relansarii economice in Romania.

"Daca nu erau inundatiile si majorarea TVA, am fi ajuns la acel zero de unde ar fi inceput cresterea economica", a precizat ministrul, care a adaugat ca nu se poate gandi la o economie solida fara o industrie solida.

Ministrul Economiei a mai spus si ca va implementa un proiect, "observatorul preturilor in tara", in parteneriat cu Protectia Consumatorului, iar acolo unde exista derapaje, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va interveni.

"La nivelul Ministerului Economiei, este in evaluare un proiect care mi se pare important, si anume Observatorul preturilor. Vom monitoriza evolutia preturilor la peste 1.400 puncte din tara. Acolo unde vom constata derapaje, Protectia Consumatorului va interveni, asemeni modelului din Grecia", a declarat vineri Adriean Videanu.

Ministrul Economiei Adriean Videanu a participat impreuna cu premierul Emil Boc la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010", lucrare editata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Emil Boc a spus ca in prezent Guvernul lucreaza la simplificarea mecanismelor pe care agentii economici trebuie sa le faca in raport cu statul, "astfel incat din 1 ianuarie 20110 sa fie mai putine persoane care stau la coada la ghisee".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Videanu departamenr relansare economica, #Videanu cota unica, #Videanu relansare economica, #Videanu proiect , #ministrul Economiei