Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Videanu: Nu se poate vorbi de un nou acord cu FMI

Marti, 03 August 2010, ora 15:10
1595 citiri
Videanu: Nu se poate vorbi de un nou acord cu FMI
Foto: intactnews.ro

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat marti, ca deocamdata nu se poate discuta despre un nou acord cu Fondul Monetar International, cel mai corect fiind sa se astepte finalul actualului acord.

"Deocamdata nu se pune problema unui nou imprumut. Cel mai corect ar fi sa vedem finalitatea acestui prim acord, apoi Ministerul de Finante poate evalua cel mai bine daca este nevoie de un nou acord.

Din punctul meu de vedere, astazi nu putem discuta despre un nou acord", a declarat Adriean Videanu la videochat-ul Gandul.

Potrivit acestuia, lucrurile sunt foarte aproape de a fi finalizate intr-o noua scrisoare de intentie.

"Suntem in parametrii propusi. Suntem in interiorul cheltuielilor propuse, desi exista posibilitatea gestionarii mai bune a cheltuielilor sociale care au crescut la nivelul autoritatilor locale.

Intrebat daca exista o intentie privind scaderea cotei unice, ministrul economiei, Adriean Videanu a precizat ca in momentul de fata ceea ce este important pentru Romania este stabilitatea macro, subliniind ca pentru anul viitor autoritatile au in vedere o stabilitate a taxelor.

"In 2011, stategia va fi stabilita in functie de calculele facute de Finante, in functie de necesitati", a completat Videanu.

Tot marti, Adriean Videanu a declarat ca salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

De asemenea, oficialul a subliniat ca trebuie eliminate excesele, mai ales in zona pensiilor speciale. "Sistemul este intr-o dificultate majora. Anul asta trebuie sa facem un transfer de 2,8 miliarde de euro pentru a echilibra bugetul. Noua lege vine sa echilibreze, pana la orizontul anului 2015, acest sistem", a completat Videanu.

Un alt obiectiv pe care il are Guvernul acum este de a simplifica si transparentiza procedurile de absorbtie a fondurilor europene, a mai declarat Videanu.

Precizarea acestuia vine dupa ce reprezentantii FMI s-au aratat ingrijorati de absorbtia fondurilor europene, care, spun ei "arata foarte rau".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Videanu FMI salarii, #imprumut pensii taxe , #ministrul Economiei