Videanu: Se ia in calcul reducerea numarului secretarilor de stat (Video)

Joi, 17 Iunie 2010, ora 17:23
1089 citiri
Videanu: Se ia in calcul reducerea numarului secretarilor de stat (Video)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca se ia in calcul reducerea numarului secretarilor de stat, insa acest lucru trebuie discutat in Guvern, precizand, de asemenea, ca nu s-a discutat despre eventuala comasare a Ministerului Economiei cu Ministerul Finantelor.

Adriean Videanu a declarat, de asemenea, ca Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va reduce numarul personalului cu 25%, respectiv peste 180 angajati, de la 750 de persoane cate sunt in prezent.

Acesta a adaugat ca, la nivelul Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, s-au facut economii de 20% in primele cinci luni din acest an, fata de ceea ce era bugetat, nespecificand insa si valoarea.

"Discutiile despre remaniere sunt apanajul premierului si presedintelui"

Videanu a precizat si ca orice decizie legata de restructurarea sau remanierea cabinetului trebuie luata, in primul rand, de catre seful Guvernului si presedintele statului.

Intrebat daca este posibila comasarea Ministrului Economiei cu cel al Finanatelor, Adriean Videanu a raspuns: "Nu s-a discutat absolut deloc acest lucru. Apropo de acest subiect, as vrea sa-l inchid printr-o singura fraza vis-a-vis si de remaniere: remanierea nu se discuta de primul-ministru cu fiecare ministru in parte, remanierea se discuta intre prim-ministru si presedinte si se face. Chestia asta vreau sa o spun ca sa punem capat oricaror speculatii. Ca ala e, ca ala nu e".

De asemenea, ministrul a refuzat sa fac vreun comentariu la intrebarea daca va fi aleasa restrucuturarea in detrimentul remanierii precizand ca doar Emil Boc poate raspunde la aceasta intrebare. "Deciza finala a primului-ministru si presedintelui e litera de lege pentru oricare ministru. In functia de decizia premierului, noi, ministrii, suntem membri ai cabinetului Emil Boc", a mai spus Adriean Videanu.

Presa a avansat in ultima vreme diverse scenarii privind remanierea, dar si despre restructurarea Guvernului prin comasarea unor ministere. Un Cabient restructurat trebuie sa primeasca increderea Parlamentului si sa primeasca la votul de investire 236 de voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Videanu secretari stat, #numar secretari stat, #remaniere Videanu , #ministrul Economiei